Glas Javnosti

AUTOŠOVINIZAM BEZ GRANICA: Letnja škola gde mlade Srbe uče da smo počinili genocid u Srebrenici

Vesti
Autor: Glas javnosti

Nakon prošlogodišnje uspešne indoktrinacije mladih Srba pod nazivom „Drinska letnja škola“, grupa organizatora koju čine autošovinistički centar „Inicijativa mladih za ljudska prava“, separatistička organizacija Nezavisno društvo novinara  Vojvodine pod pokroviteljstvom vlade Nemačke, ovaj put „Drinsku letnju školu“ organizuju u Bajinoj Bašti. 


Oni preko svog portala pozivaju mlade koji žele da saznaju nešto više o ratu u Bosni i Hercegovini, a nemaju sa kime o tome da pričaju da im se pridruže i nauče više o tome kako su Srbi zločinci koji su počinili genocid u Srebrenici.

Ni manje ni više, grupa ljudi koja je i zvanični suorganizator kontraverznog šiptarskog festivala Mirdita, borci za prava pripadnika LGBTQ+,  već drugu godinu zaredom pod maskom mira i pomirenja šire muslimansku propagandu i to u gradu Bajinoj Bašti, jedinom gradu sa desne strane Drine koji je granatiran od strane muslimanskih paravojnih snaga.

Da malicioznost čitave ove organizacije bude na nivou, sa druge strane Drine nalazi se mesto Skelani gde su muslimani 16. januara 1993. počinili masakr nad lokalnim stanovništvom, ubivši za samo jedan dan 69 pripadnika srpske nacionalnosti.

Pre masakra u Skelanima, pripadnici armije Republike Bosne i Hercegovine počinili su zločine u više od 110 sela u Podrinju, a poslednji od tih događaja bio je u selu Kravica, na pravoslavni Božić 7. januara 1993. godine kada je ubijeno 49 meštana.[4] Napad je predvodio komandant Naser Orić a u zločinu je pored muslimanskih vojnika, učestvovao i veliki broj civila sa područja Srebrenice.Bajina Bašta je poznata i po velikom broju dobrovoljaca koji su učestvovali u ratu u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj ali i na Kosovu i Metohiji, kao i mesto gde i dan danas žive Srbi prognani iz Bosne i Hercegovine i koji još uvek nisu u prilici da se vrate na svoja ognjišta, a da ne govorimo o onim koji su od strane tzv. muslimanske armije ostali bez čitavih porodica.

Na „Drinskoj letnjoj školi“ polaznici neće učiti o srpskim žrtvama, pa ni o onim sa Skelana, jer Bajinu Bašti i Skelane razdvaja jedino most na Drini, već isključivo o muslimanskim žrtvama, jer kako se i navodi na sajtu imaće prilike da posete Potočare i Srebrenicu.

Doći u Bajinu Bašti sa ovakvom porukom za nas je i više nego provokacija i čisto pljuvanje po srpskim žrtvama.

Svi koji žele da posete učesnike „Drinske letnje škole“ mogu to učiniti od 2-5. juna na obali reke Drine.

A mi se iskreno nadamo da će se Bajinobaštani organizovati da objasne organizatorima da nikakvog genocida u Srebrenici nije bilo, ali je zato Podrinjski kraj pretrpeo stravične zločine od strane muslimanskih paravojnih snaga i da nakon toga nikome od ovih organizatora više neće pasti na pamet da svoju bolesnu autošovinističku propagandu širi u ovom kraju Srbije, koji uvek mogu posetiti isključivo radi turističkih razloga i svežeg vazduha.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR