Glas Javnosti

AMERIČKI AMBASADOR SE RASTRČAO PO PRIŠTINI: Nakon sastanka s gradonačelnicima i Kurtijem, odleteo pravo kod Vjose Osmani!

Vesti
Autor: Glas javnosti

Američki ambasador Džefri Hovenijer završio je sastanak sa gradonačelnicima Zubinog Potoka Izmirom Zećirijem i Zvečana Iljirom Pecijem u kancelariji EU u Prištini, nakon čega se uputio na sastanak sa predsednicom Kosova Vljosom Osmani, piše Kosovo online prenoseći Kljan Kosova.

Gradonačelnici Zećiri i Peci nastavili su sastanak sa šefom kancelarije EU na Kosovu Tomašom Suniogom.

Gradonačelnik Severne Mitrovice Erden Atić i gradonačelnik Leposavića Ljuljzim Hetemi, obojica iz Pokreta Samoopredeljenje na čijem čelu je kosovski premijer Aljbin Kurti, nisu prisustvovali sastanku koji je sazvao Hovenijer.

Od jutros je situacija napeta u Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću, gde je ispred opštinskih zgrada okupljen veliki broj meštana tih mesta. Zgrade su u obruču pripadnika Kfora, a prisutna je i kosovska policija.

Predstavnici Srpske liste tražili su da se zaposlenima u opštinama omogući da uđu u zgrade, da odu nelegitimni albanski gradonačelnici i da se pripadnici policije povuku.


Glas javnosti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR