Glas Javnosti

"SRBIJA IMA PRAVO DA VRATI DEO POLICIJE I VOJSKE NA KOSOVO": Putinov čovek preneo stav RUSIJE - pozvao se na Rezoluciju 1244!

Vesti
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je narod da se uzdrži od nasilja i da ne podleže provokacijama i najavio da će tokom dana o situaciji na KiM razgovarati sa ambasadorima Kine i Rusije.

Stalni predstavnik Rusije pri međunarodnim organizacijama u Beču Mihail Uljanov poručio je danas da Beograd ima pravo da vrati "određeni broj svojih policajaca i vojnika" na teritoriju Kosova i Metohije.

"U svetlu trenutne situacije na Kosovu i Metohiji bilo bi korisno podsetiti da u skladu s Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN Beograd zadržava pravo da vrati ograničen broj svojih policajaca i vojnika u taj region", napisao je Uljanov na Telegramu.

Podsetimo, na severu autonomne pokrajine KiM juče je došlo do nemira, nakon što su nelegitimno izabrani gradonačelnici opština sa severa pokrajine odlučili da nasilno uđu u zgrade opština, koji su izabrani na izborima koje su Srbi bojkotovali, što je izazvalo oštar, ali miran protesta Srba.

Ipak, u jednoj od opština - Zvečanu - došlo je do incidenta, nakon što su pripadnici Kfora upotrebili suzavac, a pripadnik ROSU policije zapucao iz vatrenog oružja. Kao rezultat, povređeno je više od 50 Srba, a Vojska Srbije je u najvišem stepenu borbene gotovosti. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je narod da se uzdrži od nasilja i da ne podleže provokacijama i najavio da će tokom dana o situaciji na KiM razgovarati sa ambasadorima Kine i Rusije.


Glas javnosti/R02S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Milovan u 30.05.2023 13:51:16 h
     0 
Pa da , jasno se Rusija sa Moskvom ubacuje kod nas da bi aktivirali kod nas veće eskalacije. Tako nam treba jer mi još uvek telefoniramo Putinu i verujemo mu. Rusija jedva čeka ovakve prilike da mi Srbi zaratimo sa bilo kim.