Glas Javnosti

Saučešće Vučiću i Srbiji izjavili Putin, Makron, Sančez…

Vesti
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je, povodom tragedije u beogradskoj osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ brojne lične poruke i pisma saučešća svetskih zvaničnika, saopšteno je danas iz njegovog kabineta.

Među prvima su poruke saosećanja uputili predsednik Saveta Evropske unije Šarl Mišel, predsednik Francuske Emanuel Makron, premijeri Španije Pedro Sančez, Grčke Kirijakos Micotakis, Holandije Mark Rute, Mađarske Viktor Orban, kao i predsednica te države Katalin Novak.

Pismo saučešća uputio je i predsednik Rusije Vladimir Putin.


Poruke su u sredu na Vučićev telefon stigle od predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, izabranog predsednika Crne Gore Jakova Milatovića, predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, premijera Severne Makedonije Dimitra Kovačevskog i premijera Albanije Edija Rame, ministara spoljnih poslova Italije Antonija Tajanija, i Ujedinjenog Kraljevstva Džejmsa Kleverlija .

Svoje saosećanje u pismu je podelio i predsednik Bugarske Rumen Radev, a saučešće je stiglo i od predsednika Severne Makedonije Steve Pendarovskog i Hrvatske Zorana Milanovića.


Mnogi zvaničnici u regionu i svetu su svoje saučešće izrazili na zvaničnim internet stranicama i društvenim mrežama, a pisali su članovi diplomatskog kora u Beogradu, nekadašnji funkcioneri, poput bivšeg češkog premijera Andreja Babiša i bugarskog Bojka Borisova, kao i mnogi drugi prijatelji Srbije iz regiona i sveta, navodi se u saopštenju.

Glas javnosti/Danas

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR