Glas Javnosti

"IZDAJNIČKI REŽIM NAS JE OTROVAO MRŽNJOM": Ovaj govor Srđana Milivojevića u Skupštini će se PREPRIČAVATI danima!

Vesti
Autor: Glas javnosti

Decenijama se zlo ovde uzgajalo. Tragedija koja nas je zbog tog zla zadesila je teška, neviđena, nezapamćena i bolna.

Narodni poslanik Srđan MIlivojević održao je govor u Skupštini Srbije u kojem je između ostalog poručio da živimo u vremenu kad "napredni, mafijaški i izdajnički režim truje naše društvo".

Milivojević je podsetio vlast na nake prethodne afere koje su uzdrmale društvo.

Sve je počelo tako što ste 2012. godine došli na vlast, a onda ste rešili da se zahvalite svim ljudima koji su osuđeni za teška krivična dela i proglasili ste opštu amenestiju bez ikakve selekcije. Nagradili ste ljude zato što su zatvorima dobili najveći broj glas. Među kriminalcima je bilo glavno biračko telo u tom trenukutu SNS. Naravno, pustili ljude bez ikakve selekcije. Trebalo vam je da popunite posustale falange, trebao vam je Veljko Belivuk, trebao vam je Uroš Mišić koga ste tada amnestirali. To je onaj što je gurao baklju u usta žandarmu“, kazao je Milivojević i dodao:

„Naravno, vrlo brzo ste ih iskoristili za zastrašivanje birača u svim onim mestima gde se održavaju izbori. Sećate li se onih scena naprednog nasilja kad brane Dragoljuba Simonovića iz Grocke, kad govore: ‘Simo, majstore. To, Simo! Ako si mu zapalio kuću!“ Nas nazivaju raznim pogrnim imenima, a brane ga do zadnjeg. Svi do jednog. A Simo osuđen 5 godina, doduše prvostepeno, videćemo šta će biti. Za paljenje kuće Milanu Jovanoviću. Evo, ovde sedi Marija Lukić, je l’ se sećate redova narodnih poslanika koje ste dovodili da brane Jutku iz Brusa, pristalica te stranke. Šta smo vam govorili za Veljka Belivuka? Da se po Beogradu dele slike i snimci njegovih krivičnih dela i da ne možete sa takvim ljudima da pravite bolju budućnost. Kad je stradala Stanika Gligorijević, nestao je snimak.. Nema ga nigde“, rekao je Milivojević.

Dodao je da se ovde decenijama uzgajalo zlo.

Živimo u vremenu kad je napredni, mafijaški i izdajnički režim naše društvo otrovao mržnjom. Građani s razlogom pitaju šta smo to uradili ovom režimu da ovako mrzi državu i njene građane. Zlo je kod nas uzgajano i odabrinao, ne dve godine, ne… Decenijama se zlo ovde uzgajalo. Tragedija koja nas je zbog tog zla zadesila je teška, neviđena, nezapamćena i bolna. Mi smo 11 godina ukazivali da prepunili bure baruta i da ste oko tog bureta pustili piromane da se igraju sa šibicama. Pomahnitali tiranin je namerno dao šibice u ruke svojim posrnulim sledbenicima. Zebnja malog čoveka koji se sklanja od politike i strah za budućnost su izveli ljude na ulicu“, rekao je Milivojević.

On je rekao da je vlast ljude nazivala „lešinarima, hijenama i strvinarima“.

„Izašli su da ih prebrojite ti građani koje ste vređali. Zaljuljali su Gazelu, a mnogo više su zaljuljali temelje ovog trulog režima“, rekao je Milivojević.


Glas javnosti/N07S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR