Glas Javnosti

POTRESNA ISPOVEST OCA DEČAKA KOJI JE SKOČIO SA MOSTA NA TARI: 'Devojka je stajala pored mog sina, plakala i molila ga da siđe'!

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Porodica tinejdžer V. K. (13) iz okoline Pljevalja, koji je po uzoru na popularnu TikTokerku iz istog mesta koju je pratio, skočio sa mosta na Tari, još je u šoku zbog tragedije koja ih je zadesila.

-Dok se policajac pripremao da spreči skok, pored mog sina je stajala nepoznata devojka koja ga je molila da siđe sa ograde mosta - kaže za "Blic" otac trinaestogodišnjeg V. K.

Nesrećni otac rekao je da je V. K, dok se policajac pripremao da mu priđe, skočio uprkos molbama nepoznate devojke.

- Pored njega su se u tom trenutku nalazila tri očevidca. Gledali su sve svojim očima. Devojka je stajala pored mog sina, plakala je i molila ga da siđe s mosta. Policajac koji se nalazio tu rekao je toj devojci da bude pored njega - prepričava on.

Kako kaže, njegov trinaestogodišnji sin je sve to vreme sedeo na ogradi mosta.

- Noge su mu visile dole i pripremao se za skok. Policajac je možda mogao da ga uhvati za leđa i povuče unazad, time bi ga spasio... - kaže.

 

Kako otac V. K. navodi policija još nije počela da istražuje telefon nastradalog tinejdžera, a oni, porodica, nemaju prava da ga preuzmu iz policije.

- Rečeno nam je da telefon još nisu pregledali. Iz njegovog mobilnog ništa nije obrisano. I dalje se u njemu nalaze poruke, pozivi i galerija puna slika. Mi to ne smemo da diramo niti smemo da uzimamo telefon, jer to mora prvo policija da uradi - priča otac za pomenuti portal.

Podsetimo, Crnogorska policija je prvih dana nakon drugog samoubistva koje se dogodilo na isti način i na istom mestu zvanično nije oglašavala.

Međutim nakon brojnih tekstova o povezanosti samoubistva dvadesetogodišnje popularne TikTokerke iz okoline Pljevalja, a potom i tinejdžera koju ju je pratio na ovoj društvenoj mreži, pa iskopirao njeno samoubistvo, MUP Crne Gore saopštio je da je istraga ova dva slučaja u toku. Kako je saopšteno nema indicija da je do samoubistava došlo zbog nekakvog TikTok izazova, niti da je u pitanju sekta kako su neki komentarisali po Pljevljima.

 

Mobilni telefoni dečaka su u rukama policije, a šta oni kriju za sada nije poznato.

Ono što je poznato je da se M. G. (20) i V. K. (13) nisu lično poznavali, da je dvadesetogodišnjakinja izvršila samoubistvo skokom sa mosta na Tari u 20 sati 27. jula ove godine. Nekoliko dana nakon toga, V. K. počeo je da ostavlja komentare na ovoj društvenoj mreži da je to što se dogodilo strašno i da je on nije poznavao. Međutim par dana kasnije, svoju profilnu sliku zamenio je njenom, objavio video sa njenim slikama i opisom da je "devojka koju voli najviše na svetu u raju", i da "on želi da ide u raj".

Nakon toga ostavio je i poruku kojom je najavio tragediju: "uskoro, isto mesto, ista patika, isto sve".

Dečak je, kako je ispričala njegova sestra, kobnog dana porodici rekao da ide do prodavnice da kupi sok i nestao. Njegov nestanak ubrzo je prijavljen, policija ga je locirala na mostu na Tari, policajci su stigli dok je sedeo na ogradi, međutim tinejdžer je skočio u smrt pre nego što su mu prišli i pokušali da ga spreče.

(Glas javnosti) 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR