Glas Javnosti

ВЕСЕЛЕ ДЕВЕДЕСЕТЕ У СРБИЈИ 2108.ГОДИНЕ: Случајно је рекла нешто на рачун неке особе што је њега потресло, а сад се не сећају ПУЦЊАВЕ


Autor: Глас јавности / НОВОСТИ / од 11.10.2018.

Настављено суђење за рањавање Предрага Ранковића у београдском хотелу "Праг" 22. марта 2017: Није се придружио кривичном гоњењу осумњичених Неђељка Мумина и Жељка Рутовића.

ОД уласка у ресторан се не сећам ничега. Имао сам блокаду, прекид... Добро се осећам сада и не придружујем се кривичном гоњењу оптужених - рекао је Предраг Ранковић Пецони данас пред Вишим судом, у наставку суђења Неђељку Мумину и Жељку Рутовићу, који се терете да су га ранили, злостављали и понижавали у београдском хотелу "Праг" 22. марта 2017. године.

Један од сведока који је те вечери седео за столом са оштећеним и оптуженима, од којих је Рутовић и даље у бекству, Ђорђије Меденица описао је данас сцене које су претходиле сукобу.

- Жељко нам се придружио за столом, када је Данијела Мијатовић питала - ко је овај човек. Била је то мало без везе ситуација. Она је пила вино, а раније је ваљда узела и неке таблете, па и није изгледала сва своја. Ја сам јој одговорио да је то Жељко. Упитала је опет - који Жељко. Када је чула презиме Рутовић, направила је гримасу и рекла "страшно". Жељко јој се онда обратио: "Је ли, снајка, у чему је проблем? Извини, знамо ли се?" Она је рекла да је њен партнер, који је преминуо, некад сарађивао са њим. Потом је опет рекла Жељку: "Упознала сам ти сина. Како диван дечко, од онаквог оца", испричао је Меденица.

Према његовим речима, Рутовић је тада "побелео" и питао је жену која је седела за столом зашто га вређа. Ранковић се умешао, устао од стола и, како је сведок објаснио, тада му је Мумин пришао. Како се испоставило, нико од сведока није видео пуцњаву, јер су махом побегли или се сакрили испод стола. Данијела Мијатовић испричала је данас да никог није намерно хтела да увреди.

- Случајно сам рекла на рачун те особе нешто што је њега потресло. Нисам мислила ништа лоше. Само да му знам сина - како је фин и културан, а отац му је опасан... Тако нешто. Испоставило се да сам га увредила и почео је онда да виче - изјавила је Мијатовићева.

Тијана Радивојевић је испричала да је пала под сто, након што се срушила столица од "човека на крају стола".

- Знала сам да ће доћи до физичког обрачуна, мада га нисам видела. Чула сам ломљаву флаша, чаша... Била сам у шоку. Сви ти мушкарци су побегли пре мене, зато што су да не кажем шта - посведочила је девојка.

Мило Ђурашковић је остао такође при исказу који је раније дао у тужилаштву.

- Чуо сам 3-4 пуцња, али нисам видео ко је пуцао. Не знам где је Рутовић био у том тренутку - казао је Ђурашковић.

СЛЕДИ ОДЛУКА О СНИМКУ

ДА нли ће снимак са надзорних камера бити део доказа, судија ће одлучити на следећем главном претресу. Одбрана је тражила његово издвајање, мада је заменик тужиоца данас напоменуо да је и у оптужници већ предложено гледање тог снимка. У наставку суђења биће саслушани судски вештаци.

Глас јавности / НОВОСТИ / од 11.10.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR