Glas Javnosti

Велики број полицајаца обезбеђује зграду Полицијске управе у Бањалуци. Окупљени траже правда за Давида


Autor: Глас јавности / ДАНАС / од 20.09.2018.

Отац убијеног младића Давида Драгичевића, Давор Драгичевић, и данас стоји са групом грађана испред Полицијске управе Бањалука узвикујући „Ко је убио Давида“.

Окупљање испред зграде Полицијске управе почело је у среду увече након што је на скупу Правда за Давида на Тргу Крајине непознати мушкарац пришао Давору Драгичевићу, запретио му и повукао га за руку. Одмах након напада скуп је прекинут и окупљени су главном бањалучком улицом кренули према згради полиције, преноси Радио слободна Европа.

Давор Драгичевић тврди да је протест пред полицијом изазван јер је полиција окренула главу када га је мушкарац напао.

„Да ми нисмо реаговали припадници МУП-а РС (Министарство унутрашњих послова Републике Српске) не би реаговали, као што нису реаговали када су отели Давида и убили га у оним просторијама (показао на зграду ПУ). Доста је, ово је крај. Остајемо овде док све и један саучесник и убица не буду приведени“, рекао је Давор Драгичевић.

Како је вече пролазило тако се и повећавао број грађана који су дошли да дају подршку Давору. Грађани су готово целу ноћ стајали у великом броју испред Полицијске управе. Певали су Давидову песму „Клинац у гету“, узвикивали „Правда за Давида“, те „Ко је убио Давида“ и „Убице, злочинци“.

Давор Драгичевић је рекао да нема намеру да оде испред Полицијске управе док се не пронађу убице његовог сина Давида, а институцијама је дао рок до 25. септембра да реше случај. Позвао је и грађане да му се у што већем броју придруже.

Велики број полицајаца обезбеђује зграду Полицијске управе. У досадашњем току окупљања није заблежен ниједан инцидент. Грађани су чак позивали полицијаце да скину униформе и да им се прикључе.

Агенција Срна објавила је како је полиција привела Ђорђа Маринковића из Брчког, који се налази у службеним просторијама Полицијске станице Центар у Бањалуци на испитивању, након инцидента на Тргу Крајине.

Глас јавности / ДАНАС / од 20.09.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR