Glas Javnosti

Велика најезда : 70 хиљада потенцијално заражених кренуло у Србију

Vesti
Autor: B92

Министра унутрашњих послова Србије, Небојша Стефасновић упозорио је на велики проблем са којим се Србија суочава јер је велики број људи нагрнуо да се врати у Србију, не пошттујући препоруке стручњака и државног врха да остану у земљама у којима тренутно живе и раде.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је да људи нису поштовали препоруке да не долазе у Србију те се у земљу упутило 70 хиљада људи.

Он је за Тв Прва објаснио да је велики број возила јуче био на граници, али да нико није ушао у Србију током забране кретања која је изречена од 20 до 05 часова.

"Сви апели нису уродили плодом. Преко 70 хиљада људи је покушало да уђе у Србију и тако наруши здравствену безбедност. Од 20 до 05 сати возила нису могла да уђу на територију Републике Србије, када је наступио прекид забране, један део људи се вратио, а један је ушао на нашу територују," рекао је министар.

Он је објаснио да је за свима који долазе дато решење о самоизолацији, али и карантину.

"Свима њима се одређују мере самоизолације или карантина. Карантини се успостављају данас, за оне људе који долазе из жаришта, посебно ако немају где да бораве, иако имају наше држављанство. Сви који су дошли су тренутно у самоизолацији", рекао је Стефановић.

Има и оних који крште изречене мере, те министар каже да припадници МУП-а реагују.

"Написали смо кривичне пријаве, чак и за неког од спортиста. Ти људи ће одговарати пред нашим судовима. Неки су приведени у полицијске станице, а некима је одређена продужена мера самоизолације", каже Стефановић.

Министар је додао да је велика већина грађана синоћ испоштовала мере забране кретања које је прописала Влада.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR