Glas Javnosti

VANREDNA SITUACIJA I U VRANJU: Mere Republičkog kriznog štaba preslikaće se i na lokal

Vesti
Autor: Glas Javnosti

Gradski štab je proglasio vanrednu situaciju na teritoriji grada Vranja, a osim dosadašnjih mera, restriktivnijih promena još uvek neće biti.

Nakon što je Zavod za javno zdravlje u Vranju epidemiološku situaciju u Pčinjskom okrugu ocenio kao tešku, jer je došlo do obolevanja velikog broja sporadičinih slučajeva koji su se proširili na porodice, proglašena je vanredna situacija.

Prema rečima gradonačelnika Vranja Slobodana Milenkovića, sve epidemiološke mere koje je dao Higijenski zavod će biti pooštrene i poštovaće se sve mere Kriznog štaba Republike Srbije.

Sve što je Krizni štab odlučio danas, primenićemo na lokalnu samoupravu, pre svega sprovođenje epidemioloških mera koje se tiču pojačanja nadzora nad radom, kao i socijalna distanca, nošenje maski na otvorenom i u zatvorenom prostoru, okupljanje do 200 ljudi - kaže Milenković.

Dodaje da za sada neće biti ograničenja rada ugostiteljskih objekata.

Ukupan broj obolelih Vranjanaca se ne zna, jer se u vranjskom Zavodu za javno zdravlje ne javljaju, a na sajtu Ministarstva zdravlja od 10. juna ne objavljuju broj obolelih po gradovima.

Kapaciteti kovid bolnica u Vranju su popunjeni, a hospitalizovano je više od 100 pacijenata.

(Izvor: Južne vesti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR