Glas Javnosti

Ðurić poslanicima Bundestaga: Možda Skupština Srbije otvori debatu o nekoj nemačkoj pokrajini


Autor: Glas javnosti

Kosovo i Metohija nije bilo čija kolonija, kako je ocenjeno tokom diskusije u nemačkom parlamentu, već je neotuđivi deo teritorije Republike Srbije, poručio je večeras direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić.

"Zahvalni smo poslanicima Bundestaga na ispoljenom interesovanju za stanje u našoj južnoj pokrajini, i ne isključujemo mogućnost da Narodna Skupština Srbije u jednom trenutku otvori debatu o Šlezvig-Holštajnu ili nekoj drugoj nemačkoj pokrajini", naveo je Ðurić u saopštenju.

On je rekao da u potpunosti prihvatamo stav zvaničnika Nemačke da ne treba razmatrati pitanje razmene teritorija, jer je, kako je naveo, celo Kosovo i Metohija po rezoliciji 1244 i Ustavu Srbije integralni deo srpske državne teritorije, kao i da se razgovori o rešavanju problema u našoj južnoj pokrajini mogu voditi jedino uz uvažavanje ove činjenice.

Na redovnoj sednici nemačke skupštine na kojoj se raspravljalo o produženju misije Kfora na Kosovu, predstavnik Alternative za Nemačku Anton Frizen rekao je da je razlog za intervenciju na Kosovu počeo lažima o srpskim koncetracionim logorima i iscrpljenim Albancima, što se nije desilo.

Frizen smatra da bi Berlin, umesto da se upušta u laži, „trebalo da radi na razmeni teritorija između Srbije i Kosova, kako bi Srbi na severu Kosova bili zaštićeni unutar srpske države, a neka nestabilna albanska područja na jugu Srbije, bila stabilizovana integracijom u Kosovo".

(Izvor Tanjug)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR