Glas Javnosti

Умро Ђода из "Село гори, а баба се чешља"

Vesti
Autor: Блиц

Глумац Мирољуб Трошић, познатији као Ђода из серије "Село гори, а баба се чешља", умро је у 72. години живота. Ђода је иза себе оставио велику породицу и петоро унучади.

Умро Ђода из "Село гори, а баба се чешља"

Глумац Мирољуб Трошић, познатији као Ђода из серије "Село гори, а баба се чешља", умро је у 72. години живота. Прославио се истоименом улогом у серији Радоша Бајића и освојио срца милиона гледалаца у Србији, у свим земљама екс Југославије и широм српске дијаспоре, која га је заволела као доброћудног сеоског самотњака и бекрију. Његов раскошни таленат и јединствени дар за глуму открио је његов земљак, друг из детињства и пријатељ Радош, поверивши му једну од главних улога у серији, која је потом обележила време свог настанка.

„Ђода је лик из мог детињства и младости, из времена заједничког школовања у музичкој школи у Нишу и незаборавних дружења на обалама Мораве, коју смо подједнако волели. Био је и остао свој, бескрајно добар и талентован. Он је прославио СЕЛО ГОРИ и СЕЛО ГОРИ је прославило њега. Живео је како је хтео и отишао је како је хтео“, изјавио је Бајић. Ђода је иза себе оставио велику породицу и петоро унучади. Сахрана Мирољуба Трошића Ђоде обавиће се  27. фебруара 2020.  у његовом родном селу Медвеђа код Трстеника.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR