Glas Javnosti

ULJEZ U BOLNICI U TREBINJU: Kamere snimile saradnika crnogorske policije koji se raspitivao o zdravstvenom stanju Andrije Mandića

Vesti
Autor: Glas javnosti

Vrh crnogorske policije doživeo je u petak u Trebinju neviđeni debakl pokušavajući da prikupi informacije o zdravstvenom stanju lidera Demokratskog fronta Andrije Mandića, koji je na kratko bio hospitalizovan u bolnici u ovom gradu!

Glas javnosti došao je u posed snimaka sa nadzornih kamera ove zdravstvene ustanove na kojima je zabeležen dolazak sumnjivog lica koje je crnogorska policija poslala da se „neprimetno“ ušunja u bolnicu i sazna koja je Mandićeva dijagnoza.

Agilnim i profesionalnim odnosom prema pacijentu, brinući o poverljivosti podataka, kao i o bezbednosti, uljez crnogroske policije od nadležnih u bolnici u Trebinju ne samo da nije prikupio podatke o zdravlju Andrije Mandića, već je i snimljen!

Podsestimo, Andriji Mandiću  krajem prošle nedelje nisu dopustili da pređe granični prelaz između Republike Srpske i Crne Gore, zbog čega mu je pozlilo, i bio je zbrinut u Hitnoj službi Opšte bolnice u Trebinju. Ustanovljeno je da mu je proradila žučna kesa, koja mu je duže vreme pravila probleme, čemu je u ogromnoj meri doprinelo i višegodišnje maltretiranje od strane crnogorskog režima.

Foto: Glas javnosti

Nakon dijagnostike, Andrija Mandić je u petak tokom dana helikopterom, koji mu je obezbedio Milorad Dodik, transportovan na Vojno-medicinsku akademiju u Beogradu, gde je uspešno operisan, a već narednog dana posetio ga je i predsednik Srbije.

Kako je Glas već pisao, Duško Marković predsednik Vlade Crne Gore je nakon komplikacija sa Mandićevim zdravljem sav svoj bes iskalio na direktora policije Veselina Veljovića, nazivajući ga nesposobnjakovićem, nestručnim licem, jer nije adekvatno procenio situaciju i pronašao model da se Mandiću, koji nije boravio u Srbiji, već u BiH, dozvoli nesmetani ulazak u Crnu Goru.

Foto: Glas javnosti

Veljović je u pomenutim okolnostima, kako izvori iz vrha MUP-a Crne Gore govore, trpeo veliko "pljuvanje i vređanje" od Markovića, koje ne priliči funkciji predsednika Vlade, već osobama sklonim  uličarenju.

Prema istim izvorima, Marković je Veljoviću naložio da se hitno angažuju saradnici MUP-a Crne Gore iz bosansko-hercegovačkih kriminogenih struktura, kako bi prikupili informacije i konkretna saznanja o zdravstvenom stanju Andrije Mandića, koji se tada nalazio u trebinjskoj bolnici.

Po zahtevu Veljovića, koji je Markovićev nalog preneo na najpouzdanije pripadnike MUP-a Crne Gore, jedna od osoba iz saradničke mreže crnogorske policije sa područja BiH posetila je bolnicu u Trebinju i nastojala da bez ikakvih ovlašćenja prikupi podatke o zdravstvenom stanju Mandića.

Kada se utvrdi identitet špijuna u trebinjskoj bolnici, to će, moguće je, otvoriti i pitanje nezakonitog obaveštajnog rada na teritoriji druge države.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR