Glas Javnosti

UKIDA SE WINDOWS 10: Evo kog DATUMA ostajemo bez čuvene DESETKE!


Autor: Glas javnosti

Microsoft je otkrio kada će za Windows 10 obustaviti podršku, i za trenutni operativni sistem to je 14. oktobra 2025 godine!

To znači da Majkrosoft očekuje da će prelazak na sledeću verziju operativnog sistema Windows, koji će se pojaviti 24. juna, trajati oko četiri godine.

Kompanija je tiho objavila vest u ažuriranju stranice za podršku, koju je primetio Thurrott.

Prethodno je na stranici bilo zabeleženo kada će Microsoft ukinuti podršku za određene verzije operativnog sistema Windows 10. Sad se navodi da je Majkrosoft počeo da podržava Windows 10 Home i Pro 29. jula 2015. godine i otkriva "datum penzionisanja" operativnog sistema. Vremenski okvir završetka podrške stavlja životni ciklus Windows 10 na više od 10 godina, slično kao u prethodnim iteracijama OS-a.

Što se tiče onoga što očekujemo od Windowsa 11 (ili kako god se već zvao), verovatno će doći do redizajna, uključujući preuređenu Windows prodavnicu.

Majkrosoft je nedavno otkazao Windows 10X, koji će u početku biti namenjen uređajima sa dva ekrana. Rečeno je da će neke funkcije planirane za taj OS uvesti u standardnu verziju operativnog sistema Windows. Možda će to olakšati proizvođačima i programerima podršku uređajima sa dva ekrana bez potrebe za radom sa zasebnom verzijom Windows-a.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR