Glas Javnosti

UHVAĆEN 'NA DELU': Ćerke ocu postavile video zamku, pa otkrile dugogodišnje seksualno zlostavljanje

Vesti
Autor: Glas javnosti

Otac (44) iz BiH je 14 godina zlostavljao svoje ćerke uz pretnje da će im polomiti sve kosti ako nekome kažu. One su rešile da stvar uzmu u svoje ruke i pošalju oca zlostavljača gde mu je mesto.

Nakon što je godinama seksualno zlostavljao svoje dve ćerke, 44-godišnji državljanin BiH u ponedeljak je u bečkom regionalnom sudu osuđen na 12 godina zatvora. Pored toga, upućen je na lečenje u instituciju za mentalno obolele. Presuda je već pravosnažna.

Do kraja saslušanja, muškarac je negirao odgovornost i tvrdio da "nikada nije dodirivao svoje ćerke na nepravilan način". Nakon savetovanja sa svojim advokatom, prihvatio je presudu s kojom se složio i tužilac.

- Nikad nisam rekao lošu reč svojoj deci - rekao je muškarac rodom iz BiH i dodao da "uvek trudio deci omogućiti bolje odrastanje nego što sam je sam imao u detinjstvu".
- Sve sam im omogućio. Nikad ih nisam napadao. Nisam pedofil, u takve osobe bih pucao - rekao je na sudu 44-godišnji vozač kamiona.

Na pitanje zašto bi ga ćerke inkriminisale, optuženi je u priču uveo svoju suprugu.

- Otkrila je da sam bio u vezi s mladom ženom. Zato me preredstavlja kao demona - rekao je Bosanac.

Međutim, istraga i hapšenje zlostavljača dece nisu se bazirali na izveštajima njegove rodbine. Policija je na relevantnom internet forumu otkrila porodičnog čoveka koji se pohvalio seksualnim zlostavljanjem svojih ćerki. Četvorici muškarca nudio je seks, objavljujući fotografije usnulih devojčica.

Policija je istražila muškarca i uhapsila ga. Kada su službenici pitali ćerke je li ikada bilo dela zlostavljanja od strane oca, starija ćerka - koja je sada u braku - objavila je da je prvi put nemoralno dodirnuo 2006. godine.

Otac je u to vreme već živeo u Beču, dok su njegova supruga i deca još uvek bili u BiH, gde ih je svakih 14 dana posećivao i zlostavljao.

Devojčica je imala osam godina kada su napadi započeli. Jednom je telefonom rekla ocu da će se poveriti majci, nakon čega je zlostavljač zapretio da će joj slomiti sve kosti i naterati je da živi u invalidskim kolicima.

Od 2009. godine napadi su se proširili i na mlađu ćerku, sa sve većom učestalošću i intenzitetom zločina. Kada su se deca preselila u Beč s majkom, otac je svakodnevno zlostavljao stariju ćerku, a mlađu svaki drugi dan. Kaže se da je čak tražio od njih dve da gledaju porno filmove kako bi kasnije "implementirale" ono što su videle.

Zlostavljanje je završeno kada su ćerke postavile "video zamku" za svog oca. Dok je maltretirao mlađu ćerku, njezina je sestra tajno snimala. Njih dve su suočile oca s dokumentom, nakon čega ih više nije dirao.

Psihijatrijski stručnjak Peter Hofmann pretpostavio je da bi 44-godišnjak mogao napasti druge devojke ako mu se pruži prilika. Nije spreman da se nosi sa svojom nastranošću što ga čini opasnim. Hofmann je potvrdio da je optuženi imao "ozbiljan seksualni poremećaj" koji je ekvivalentan mentalnim i emocionalnim abnormalnostima.

(Glas javnosti/Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR