Glas Javnosti

Učenik zaražen korona virusom bio na probi male mature, direktorka škole: 'Roditelji učenika obavešteni, nije imao simptome!'

Vesti
Autor: Glas javnosti

Učenik osnovne škole "Vladimir Rolović" sa Petlovog brda, koji je bio pozitivan na korona virus, dolazio je u školu i učestvovao u probi male mature koja je održana 1. i 2. juna.

Direktorka ove beogradske škole Marija Čekanović rekla je da je o tome obavestila roditelje ostale dece, kao i da su obaveštene sve nadležne institucije, uz informaciju da su preduzete mere prema uputstvu Ministarstva prosvete.

Ona je takođe istakla da su u školi preduzete sve mere prevencije kada su učenici osmog razreda dolazili 1. i 2. juna pre svega u vidu dezobarijera, da je u učionicama bilo po devet učenika i da su bili na propisanoj udaljenosti.

- Učenik nije imao nikakve simptome kada je dolazio u školu. Prvo je njegova mama dobila temperaturu, a zatim i on, testirali su se i pozitivni su na virus korona. Učenik više nema nikakve simptome, pojasnila je direktorka.

Upitana da li su testirana i ostala deca koja su sa njim bila u kontaktu, ona je rekla da je preporuka da se testiraju svi njegovi kontakti.

Kako kaže, očekuje dalje instrukcije od Ministarstva prosvete kad je reč o organizaciji završnog ispita.

- Uradićemo sve u najboljem interesu dece, zaključila je ona.

 (Izvor: Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR