Glas Javnosti

U Novogradskoj bez mirnog sna, nastavlja se strah za krov nad glavom

Vesti
Autor: Glas Javnosti

Žitelji zemunske ulice i dalje čuju krckanje usled novih pukotina na zidovima. Žitelji zemunske ulice čiji su domovi urušeni pre dve godine i dalje strahuju. Odbili privremene stanove u naselju Kamendin.

STANARI Novogradske ulice u Zemunu ni posle skoro dve godine, otkako im je zbog pucanja vodovodne cevi urušena statika zgrade i zidovi kuća napukli, problem nisu uspeli da reše i stvari isteraju na čistac. Ostali su na staroj adresi, iako nemaju upotrebnu dozvolu za stanovanje. Stanove u Kamendinu, koje im je Grad ponudio kao privremeno rešenje, kažu, nisu mogli da prihvate iz više razloga.
 
Slike su iste kao i pre dve godine kada su "Novosti" prvi put objavile priču o žiteljima ove ulice. Na ulazu u zajedničko dvorište na uglu Novogradske i Dobanovačke, koje dele stanari prizemnih kuća i višespratnice, dočekuju nas zabrinuta lica stanara. Strahovi da će usled vremenskih nepogoda i potpunosti izgubiti ionako napukao krov nad glavom, nisu prestali. Krckanje usled "rezbarenja" novih pukotina na zidovima ponekad čuju, ali su na to već oguglali, kao što su, kažu, na njihove probleme, oguglali nadležni.

 
- Iako su stručnjaci tvrdili da se ispod lesne zemlje stvaralo podzemno jezero zbog nepostojanja kišne kanalizacije, tek kada su zamenili napuklu vodovodnu cev, sleganje tla je prestalo - kaže Vladimir Parezanović iz Novogradske. - Nismo pokušavali da popravimo sami, jer nam je bio potreban novac koji nemamo. Sada nam se niko više i ne javlja, niti odgovara na naše dopise.

Novosti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR