U Novogradskoj bez mirnog sna, nastavlja se strah za krov nad glavom

NOVOGRADSKA-ULICA-04-2105-2

foto: Novosti

Žitelji zemunske ulice i dalje čuju krckanje usled novih pukotina na zidovima. Žitelji zemunske ulice čiji su domovi urušeni pre dve godine i dalje strahuju. Odbili privremene stanove u naselju Kamendin.

STANARI Novogradske ulice u Zemunu ni posle skoro dve godine, otkako im je zbog pucanja vodovodne cevi urušena statika zgrade i zidovi kuća napukli, problem nisu uspeli da reše i stvari isteraju na čistac. Ostali su na staroj adresi, iako nemaju upotrebnu dozvolu za stanovanje. Stanove u Kamendinu, koje im je Grad ponudio kao privremeno rešenje, kažu, nisu mogli da prihvate iz više razloga.
 
Slike su iste kao i pre dve godine kada su "Novosti" prvi put objavile priču o žiteljima ove ulice. Na ulazu u zajedničko dvorište na uglu Novogradske i Dobanovačke, koje dele stanari prizemnih kuća i višespratnice, dočekuju nas zabrinuta lica stanara. Strahovi da će usled vremenskih nepogoda i potpunosti izgubiti ionako napukao krov nad glavom, nisu prestali. Krckanje usled "rezbarenja" novih pukotina na zidovima ponekad čuju, ali su na to već oguglali, kao što su, kažu, na njihove probleme, oguglali nadležni.

 
- Iako su stručnjaci tvrdili da se ispod lesne zemlje stvaralo podzemno jezero zbog nepostojanja kišne kanalizacije, tek kada su zamenili napuklu vodovodnu cev, sleganje tla je prestalo - kaže Vladimir Parezanović iz Novogradske. - Nismo pokušavali da popravimo sami, jer nam je bio potreban novac koji nemamo. Sada nam se niko više i ne javlja, niti odgovara na naše dopise.

Novosti

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Otpravnik poslova ambasade Severne Makedonije pozvan je danas u Ministarstvo spoljnih poslova Srbije gde će mu biti uručena protestna nota zbog nečuveno skandala makedonske pošte koja je objavila poštansku markicu na kojoj je prikazana Hrvatska u granicama NDH, a koje obuhvataju i delove Srbije.

Šef italijanske diplomatije Luiđi Di Majo izjavio je da Italija nikada neće zaboraviti gest prijateljstva Srbije tokom pandemije virusa korona, kada je Beograd donirao Rimu četiri miliona zaštitnih maski.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone