Glas Javnosti

U Nišu na svoju ruku slavili malu maturu, pa se zarazili

Vesti
Autor: Glas javnosti

Tri učenika niške OŠ "Dositej Obradović" koji su krajem juna bili na samoinicijativno organizovanoj proslavi male mature, zaraženi su korona virusom dok su dva nastavnika, upućena preventivno u samoizolaciju, saznaje "Blic".

Načelnik niške Školske uprave Dragan Gejo kaže da proslava nije bila u organizaciji škole, već da su je samoinicijativno organizovali učenici dva odeljenja sa svojim roditeljima.

- To nije bilo u organizaciji škole. Bila su dva odeljenja, oko 40 učenika. Otišla su sa njima samo dva nastavnika, opet na svoju ruku – jedan predmetni nastavnik i jedan razredni starešina. Kada je direktor čuo za to, nije dozvolio nastavnicima da dođu u školu, nego im je naložio da budu u samoizolaciji dok se ne istestiraju. Tako ni prilikom unosa liste želja nije bila ta razredna starešina koja je bila na proslavi, već je nju zamenila druga nastavnica. Škola je preduzela sve što se tiče mera i više od toga - objašnjava Gejo.

Direktor škole Dejan Bogdanović kaže da su obaveštenje da je jedan učenik pozitivan na koronu dobili od Instituta za javno zdravlje, nakon čega su odmah obavestitili nastavnike i roditelje dece koja su prisustvovala proslavi.

Nakon toga javili su se roditelji još dva učenika.

(Izvor: Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR