Glas Javnosti

У Италији од јуче умрло још 27 заражених особа

Vesti
Autor: Glas Javnosti / Beta

У Италији је у последња 24 часа умрло још 27 особа заражених новим обликом корона вируса, а потврђено је 466 нових случајева заразе.

Број умрлих у Италији повећан је на 79 особа од почетка епидемије, а број заражених на 2.502, објавила је данас Цивилна заштита најновије податке.

Кина, где се коронавирус појавио у децембру, једина је земља у којој је умрло више од 79 људи.

Шеф италијанске Цивилне заштите Анђело Борели рекао је да су умрли људи имали између 55 и 101 године, да су углавном били старији од 70 година и да су многи имали друга обољења од раније, преноси Франс прес.

У италијанским болницама налазе се 1.263 заражене особе, од којих је 220 на интензивној нези.

Италијански региони који су највише погођени су Ломбардија, где је умрло 55 особа, Емилија-Ромања, где је 18 умрлих и Венето, са три смртна случаја.

Власти су објавиле да је корона вирусом заражена и тек рођена беба у Бергаму, близу Милана.

Италија је трећа земља на свету по броју оболелих, иза Кине и Јужне Кореје.

Јужна Кореја је данас имала највеће 24-часовно повечање броја оболелих, пошто је зараза потврђена код 851 особе. Највећи број оболелих је у граду Даегу на југоистоку земље и околним областима.

У Јужној Кореји је до сада 5.186 особа позитивно тестирано на корона вирус, наводи Асошиејтед прес.

Међу најтеже погођеним земљама је и Иран, где је регистровано 11 нових смртних случајева, чиме је број умрлих у тој земљи данас повећан на 77. У Ирану је заражено 2.336 људи.

Кина је поново пријавила да је смањен број нових случајева, пошто је у последња 24 часа оболело 125 особа у тој земљи. У Кини је до сада оболело више од 80.000 људи.

САД, где је заражено више од 100 особа, данас су забележиле скок у броју умрлих, са две на девет особа.

Број земаља у којима је потврђен најмање један случај заразе повећан је на више од 70, а прве случајеве данас су пријавили Украјина и Мароко.

До сада је од болести Ковид-19 коју изазива коронавирус оздравило више од половине заражених особа, наводи АП.

Број особа заражених новим обликом коронавируса широм света прешао је 92.000, а од болести Ковид-19 умрло је више од 3.100 људи, од тога око 95 одсто у Кини.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR