Glas Javnosti

AMERIKANCI RUŠE HAG UKOLIKO TAMO ZAVRŠI BAR JEDAN JEVREJ!

Svet
Autor: Glas javnosti

Američki predsednik Džo Bajden je ponovo šokirao svet izjavom da je Si Đinping diktator, u vreme najzategnutijih odnosa Kine i SAD. Zelenski predviđa sudbinu Ukrajine Balkanu, a Hamas za to vreme u nezaustavljivim udarima parališe izraelsku vojsku.

Đuro Bilbija smatra da Bajdenove optužbe da je Si diktator nisu u skladu sa trenutnim položajem Amerike u odnosu na Kinu

– Razgovori su i počeli u sitauciji kada je Bajden nakon posete Blinkena Pekingu nazvao Sija diktatorom. U vreme Borisa Jeljcina, vrlo često kroz tumačenje su dezauvisali ono što je zaista rekao. Sam Bajden je dao svoje naknadno tumačenje, gde nije odstupio od toga da je Si diktator. Ništa nije porušeno, jer ništa na samim razgovorima nije ni nastalo. Bajden je rekao da želi da američko-kineska konkurkencija ne preraste u sukob. Druga njihova opsesija je da ne dođe do prebrzog ekonomskog razdvajanja Amerike i Kine. Si je rekao da bi obe strane imale nesagledive posledice – ističe Bilbija.


Branko Lukić je rekao da će Amerika svim silama braniti izraelske zločince 

– Amerika će pokušati sve da prođe bez kazne i bez suda. Izrael nije potpisnik ugovora po kojima se ustanovljuju međunarodni sudovi. Međunarodna zajednica je 15 posto sveta! Amerika će sigurno na sve načine pokušati da speči da se privede pravdi bilo ko od Izraelaca. Mi znamo da postoji taj zakon donet 2002. godine na saveznom nivou u Americi – Zakon o invaziji na Hag; njihova vojska ima obavezu da napadne zemlju ukoliko bi ta zemlja želela da uhapsi ili izruuči njihovog državljanina međunarodnom sudu – kaže Lukić.

Nikola Šainović je stava da je razaranje može biti samo gore – osveta je najveće oružje Izraela i Hamasa


– Postoje tri velike frakcije Palestinaca. Hamas je krenuo u napad iz očajničkog stanja. Pošto na zemlji ne možeš da izdžiš sukob sa Izraelom, moraš da odeš ispod zemlje. On (Hamas) je tu borbu podigao to takvog nivoa, da je samo prvog dana ispalio 3.000 raketa na Izrael. Nemoguće je da to Izrael ne sazna. Svako se koristi ono čime ime. Hamas se koristi podzemljem, a Izrael brutlanim udarima, naročito iz vazduha – zaključuje Šainović.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR