Glas Javnosti

SRBIJA PROTIV NASILJA: Protest u subotu i ispred RTS-a

Politika
Autor: Glas javnosti

Protest "Srbija protiv nasilja" nastavlja se u subotu, a u sklopu ovog skupa kolona građana uputiće se i ka zgradi RTS-a.

To je, prema informacijama našeg portala, dogovoreno na današnjem sastanku dela opozicije koja organizuje proteste „Srbija protiv nasilja“.

Podsećamo, smena rukovodstva javnog servisa jedan je od zahteva građana sa protesta. Opozicioni predstavnici su predali ostavke na portirnicu RTS-a, a do sastanka sa rukovodstvom nije došlo.

Osim sazivanja sednice Skupštine Srbije o bezbednosnoj situaciji u zemlji, koja je u toku, na spisku zahteva je i smena rukovodstva REM-a, ukidanje rijaliti programa koji promovišu nasilje, agresiju i nemoralna ponašanja na televizijama sa nacionalnom frekvencijom.




Takođe, među zahtevima je i zabrana štampanih medija koji svojim sadržajem promovišu nasilje i agresiju, objavljuju lažne vesti i krše novinarski kodeks, oduzimanje nacionalne frekvencije televizijama Pink i Hepi, kao i smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina.

Prethodni protest održan je u petak i prema procenama, reč je o najmasovnijem skupu od Petog oktobra. Sledeći je zakazan za subotu sa početkom u 18 sati ispred zgrade parlamenta.

Glas javnosti/N07S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR