Glas Javnosti

Na protestu protiv otvaranja rudnika zlata u Zagubici izbila tuča! Predsednik opštine provocirao okupljene (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Predsednik opštine Žagubica Safet Pavlović, koji se našao u centru pažnje javnosti nakon što je pretio ekološkom aktivisti Ivanu Milosavljeviću, ponovo je ušao u obračun sa ekološkim aktivistima i predstavnicima opozicije.

Na protestu, koji je organizovan zbog najavljenog otvaranja rudnika i kao podrška Milosavljeviću, došlo je do tuče kad je Pavlović izašao ispred zgrade opštine i provocirao okupljene.

Ispred zgrade Opštine, pored okupljenih građana, našlo se privatno obezbeđenje, koje ušlo u sukob sa ekološkim aktivistima.


Okupljeni nose transparente „Med i voda su homoljsko zlato“, „Mlava nije sama“, „Ne dam dedovinu“…

Oni su najavili da će krenuti u šetnju do kompanije Dandi da im predaju protestno pismo, kao i do Skupštine opštine gde će predati zahteve, a onda odlaze i na samu lokaciju gde je planiran rudnik.

Tom prilikom, došlo je i do tuče. Na protestnom skupu, kako je rečeno portalu, viđeni su i predstavnici Levijatana predvođeni Pavlom Bihalijem.


Podsetimo, Pavlović je bio u centru pažnje prethodne nedelje nakon što je aktivista Ivan Milosavljević otkrio u razgovoru sa Aleksandrom Jovanovićem Ćutom iz Ekološkog ustanka da je u decembru prošle godine sedeo u kafiću u selu Krepoljin i da mu je tada prišlo obezbeđenje predsednika te opštine Safeta Pavlovića. Naložili su mu da krene sa njima do kladionice u kojoj ga je on čekao.



Milosavljević je razgovor snimio, a njegov sadržaj je pun pretnji.

Podsećamo protest protiv otvaranja rudnika zlata u blizini Žagubice održava se u centru tog mesta.

Glas javnosti/Mediji

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR