Glas Javnosti

UŽIVO: U RATU ZA MIR – DUHOVNA BLISKOST RUSA I SRBA i odgovor na nepodnošljivu rusofobiju (VIDEO)

TV Glas
Autor: Glas javnosti

U Beogradu se održava promocija knjige "Putin i Rusija - U ratu za mir - Dokumenti Kremlja i srpske analize o nastanku Novog sveta", koju je priredio Vladimir Kršljanin.

Na promociji govore akademik Ljubodrag Dimić, prof. dr Slobodan Antonić, dr Aleksandar Raković, izdavač Predrag Jeremić i priređivač Vladimir Kršljanin.

Kako se ističe na početku ove, po širini i dubini zahvata, jedinstvene u svetu knjige, nalaze se Vaskršnja poslanica patrijarha Porfirija, reč izdavača i reč priređivača na srpskom, ruskom i kineskom jeziku.

Uvod i posveta sadrže istupanja Vladimira Putina, patrijarha Kirila i mitropolita Tihona o Svetom Aleksandru Nevskom iz 2021, koja je proglašena za godinu Svetog Aleksandra Nevskog povodom osam vekova od njegovog rođenja.

Prvi deo sadrži 19 ključnih dokumenata Kremlja – najvažnijih Putinovih istupanja uoči i tokom prve godine Specijalne vojne operacije, razgovora sa ostalim ključnim vojnim i političkim akterima, obraćanja ruskoj i svetskoj javnosti, koje je prevela Dajana Lazarević.

Drugi deo sadrži 19 tekstova o istorijskim, duhovnim, vojnim, pravnim, političkim i geopolitičkim aspektima rata za mir, koje su napisali istaknuti srpski autori: Zoran Avramović, Dragomir Anđelković, Slobodan Antonić, Siniša Atlagić, Đuro Bilbija, Mitar Kovač, Vladimir Kolarić, Vladimir Kršljanin, Siniša Ljepojević, Dušan Nikoliš, Aleksandar Pavić, Branko Pavlović, Dragan Petrović, Nikola Popović, Dušan Proroković, Branko Rakić, Slobodan Reljić, Milomir Stepić i Slavenko Terzić.

Prilog sadrži kratke biografije 28 najznačajnijih ličnosti savremene Rusije, autora Matije Maleševića.

– Ova knjiga je svojevrsni odgovor na nepodnošljivu rusofobiju i antirusku histeriju koje su se rasplamsale na Zapadu, a kod nas su pobudile mnogo dilema, pitanja i neverica, ocenio je Predrag Jeremić.

Veliko je duševno zadovoljstvo prikazati duhovnu bliskost Rusa i Srba na delu u jednom od najvažnijih perioda svetske istorije, istakao je Vladimir Kršljanin.

Glas javnosti uživo prenosi promociju knjige koja sa održava u beogradskom Pres centru UNS-a, u organizaciji Fondacije Aleksandar Nevski i Izdavačkog preduzeća Princip.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR