Glas Javnosti

UŽIVO: ŠTRAJKAČI „LAZE“ PROTESTUJU ISPRED RTS-A (VIDEO)

TV Glas
Autor: Glas javnosti

Zaposleni u beogradskoj Klinici za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“ koji su već pet meseci u štrajku, protestuju ispred zgrade Radio televizije Srbije u Takovskoj ulici.

Oni su nezadovoljni time što, kako ističu, na javnom medijskom servisu nema informacija o štrajku, zahtevima i problemima u klinici „Dr Laza Lazarević“. Traže da ih neko iz rukovodstva RTS-a primi i da se u programu javnog medijskog servisa posveti vreme i pažnja situaciji u ovoj važnoj zdravstvenoj ustanovi.

Da podsetimo, zaposleni u klinici – lekari, medicinsko i nemedicinsko osoblje, članovi tri sindikata, štrajkuju od septembra prošle godine, zahtevajući smenu v.d. direktora Ivane Stašević Karličić koju optužuju za mobing, loše stanje u kolektivu i neadekvatne uslove za lečenje i smeštaj pacijenata. Protiv nje je podneta i krivična prijava.

Ministarka zdravlja dr Danica Grujičić je u međuvremenu podnela Vladi Srbije predlog za razrešenje Ivane Stašević Karličić sa dužnosti v.d. direktora klinike, ali Vlada već nekoliko meseci ne stavlja ovo pitanje na dnevni red.

Zaposleni koji su u štrajku tokom proteklih meseci održali su više protestnih šetnji centrom grada i protestnih okupljanja ispred Vlade i sedišta Socijalističke partije Srbije.

Glas javnosti uživo prenosi protest zaposlenih u klinici „Dr Laza Lazarević“ ispred RTS-a čiji početak je zakazan za 11 sati.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR