Glas Javnosti

UŽIVO: PROTIV KORUPCIJE I URUŠAVANJA UNIVERZITETA (VIDEO)

TV Glas
Autor: Glas javnosti

Slobodni sindikat obrazovanja Srbije (SSOS) održava konferenciju za novinare čija je tema korupcija u obrazovanju i nasilje u društvu.

Autonomija, tranzicija, neodgovornost, korupcija - kratak osvrt na dekonstrukciju univerziteta – tema je o kojoj će, kako je najavio organizator, govoriti prof. dr Slobodan Reljić.

Prof. dr Tamara Milenković Kerković govori o nedostojnom materijalnom položaju visokog obrazovanja i urušavanju univerziteta, a prof. dr Nina Žigon o tome kako zloupotrebe na Medicinskom fakultetu u Beogradu urušavaju obrazovanje, nauku i struku.

Otkaz po nalogu dekana, a dekanu produženje radnog odnosa, tema je izlaganja prof. dr Draga Đorđevića, dok je prof. dr Tatjana Samardžija svoje izlaganje naslovila: Hijerarhijski pritisci od rektora do lektora.

Najavljeno je i da će prof. dr Valentina Arsić Arsenijević govoriti o tome kako rektor (ne)dozvoljava borbu protiv korupcije, a prof. dr Valentina Blagojević o sindikalnom organizovanju za spas akademske zajednice. Vladavinom prava do vladavine znanja, tema je o kojoj će se, prema najavama organizatora, javnosti obratiti advokat Ivo Strujić.

Glas javnosti uživo prenosi konferenciju za novinare Slobodnog sindikata obrazovanja Srbije koja se održava u Press centru Udruženja novinara Srbije u Beogradu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR