Glas Javnosti

UŽIVO: PROTEST ISPRED PREDSEDNIŠTVA – ŽELIMO STRUJU U 21. VEKU! (VIDEO)

TV Glas
Autor: Glas javnosti

Stanovnici više beogradskih naselja protestuju na Andrićevom vencu ispred zgrade Predsedništva. Skup se odvija pod motom „Želimo struju u 21. veku“.

Naime, problem je, kako ističu, to što oko 800 porodica, odnosno oko 2.000 ljudi iz Surčina, Ledina, Leštana, Busija, Batajnice, Borče, Mirijeva, Grocke, Kaluđerice i drugih naselja na području Beograda, i pored brojnih obraćanja nadležnima, ne mogu da za svoje domove dobiju priključak na električnu mrežu.

Kako objašnjavaju, od 6. oktobra 2018. godine do danas nije moguće dobiti priključak na električnu mrežu ako objekat nije ozakonjen ili nema građevinsku dozvolu. Do tada je priključak mogao da se dobije samim podnošenjem prijave za legalizaciju.

– Tražimo da se to pravo vrati, što smo juče i predložili na sastanku u Ministarstvu energetike, odnosno naš zahtev je da dobijemo BK (bespravni korisnik) priključke, što je postojalo do 2018. Odgovoreno nam je da je za tako nešto neophodna saglasnost ministra građevinarstva i Vlade Srbije. Dakle, kako sada stvari stoje, dozvole ne možemo da dobijemo, ozakonjenja traju i do 20 godina, tako da smo u pat poziciji dok, s druge strane, neki drugi završavaju ovaj posao i dobijaju priključke bez problema – ističu organizatori skupa.

Glas javnosti uživo prati skup na kanalu Glas info.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR