Glas Javnosti

UŽIVO: HITNO OBRAĆANJE ZAPOSLENIH U KLINICI „LAZA LAZAREVIĆ“ KOJI SU U ŠTRAJKU – ovo su naredni koraci! (VIDEO)

TV Glas
Autor: Glas javnosti

Lekari i ostalo medicinsko i nemedicinsko osoblje u beogradskoj Klinici za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“ koji su duže od dva meseca u štrajku zakazali su novi protest i obraćanje medijima ispred ove zdravstvene ustanove.

Članovi tri organizacije sindikata, nezadovoljni stanjem u klinici, krajem septembra su počeli štrajk čiji je osnovni zahtev – smena v.d. direktora Ivane Stašević Karličić. Kao neke od razloga za štrajk oni navode lošu situaciju u klinici, mobing, neadekvatne uslove za zbrinjavanje pacijenata...

Sa zaposlenima koji su u štrajku, kao i sa v.d. direktorom dr Stašević Karličić, pre mesec dana razgovarala je ministarka zdravlja prof. dr Danica Grujičić.

Glas javnosti uživo, na kanalu Glas info“ prati današnji protest ispred klinike „Dr Laza Lazarević“ i obraćanje medijima predstavnika sindikata koji će, kako je najavljeno, govoriti o narednim koracima.

Oni su istakli da radikalizuju štrajk i da će ubuduće svakog radnog dana protestovati ispred klinike. To je, objašnjeno je, njihova reakcija „na oklevanje Vlade Srbije da razreši problem koji već treći mesec bukti u klinici“ odnosno da smeni v.d. direktora Ivanu Stašević Karličić. U sredu, 7. decembra će, kako je najavljeno, ići u protestnu šetnju do Vlade Srbije.

Saopšteno je i da je više od 50 odsto zaposlenih u klinici potpisalo peticiju namenjenu predsednici Vlade Ani Brnabić, sa molbom da razreši dužnosti v.d. direktora Ivanu Stašević Karličić zbog, kako se navodi u peticiji, „urušavanja struke i mobinga nad zaposlenima do te mere da je kreirana poslovna klima koja za posledicu ima narušen kvalitet pružanja zdravstvene zaštite, ugrožavanje zdravlja pacijenata, a i zaposlenih, zbog kontinuiranog stresa“.  

Predstavnici sindikata su, takođe, izjavili novinarima da imaju saznanja da je 31. oktobra ove godine Tužilaštvu za organizovani kriminal i Višem javnom tužilaštvu podneta anonimna krivična prijava protiv Ivane Stašević Karličić i drugih, za krivična dela: zloupotreba službenog položaja, prevara, trgovina uticajem i falsifikovanje službene isprave. Postavljeno je javno pitanje tužilaštvu da li je počelo da postupa po prijavi i do kojih saznanja se do sada došlo.
Detaljnije pogledajte u videu ispod.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR