Glas Javnosti

UŽIVO: DEVETNAESTI PROTEST „SRBIJA PROTIV NASILJA“ I ŠETNJA DO TV PINK (VIDEO)

TV Glas
Autor: Glas javnosti

Glas javnosti uživo prati devetnaesti protest "Srbija protiv nasilja" koji je zakazan za 19 sati ispred Vlade Srbije.

Posle okupljanja u centru Beograda, učesnici će krenuti u protestnu šetnju do zgrade TV Pink. Ići će se, kako je najavljeno, Ulicom kneza Miloša i potom Bulevarom kneza Aleksandra Karađorđevića do zgrade TV Pink.

– Ova televizija ne da nije promenila uređivačku politiku, već započinje novi rijaliti. Uvredljivim spotovima nastavlja širenje mržnje – izjavio je opozicioni narodni poslanik Radomir Lazović.

Da podsetimo, neki od zahteva protesta su oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama koje promovišu nasilje (navode se Pink i Hepi), kao i ukidanje programa koji promovišu nasilje, nemoral i agresiju na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, poput rijaliti programa.

Učesnici protesta već su išli do zgrade Televizije Pink, i to 1. jula, kada je održan deveti protest “Srbija protiv nasilja”.

Prvi protest “Srbija protiv nasilja” održan je 8. maja, a povod su bila dva masovna ubistva koja su se početkom tog meseca dogodila u beogradskoj Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” i u okolini Mladenovca i Smedereva.

Protesti su održavani uglavnom subotom, međutim, ove subote popodne u centru Beograda biće održana “Parada ponosa”.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR