Glas Javnosti

UŽIVO: DESETI PROTEST “SRBIJA PROTIV NASILJA” – BLOKADA UPRAVE POLICIJE (VIDEO)

TV Glas
Autor: Glas javnosti

Glas javnosti uživo prati Deseti protest "Srbija protiv nasilja" koji počinje u 19 sati ispred Doma Narodne skupštine Republike Srbije u centru Beograda.

Protestna ruta je: Narodna skupština - Takovska - Bulevar despota Stefana - Uprava policije za grad Beograd.

– Ovim protestom želimo da podržimo inspektore Mitića i Milenkovića, koji su razotkrili najveću plantažu marihuane u Evropi - Jovanjicu, a koji umesto da su zbog toga nagrađani nalaze se na udaru režima. Ne smemo dozvoliti da vlast proganja časne policajce koji se bore protiv kriminala povezanog sa državom, kao što ne smemo dozvoliti da režim napada glumce, studente, građane koji se bore za Srbiju bez nasilja – poručili su organizatori.

Protest Srbija protiv nasilja ove nedelje se, kako su naveli, organizuje u 30 gradova širom zemlje.

Na protestima se zahteva smena ministra policije Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina, rukovodstva RTS-a i svih članova REM-a, oduzimanje nacionalne frekvencije TV Pink i Hepi, ukidanje rijalitija koji promovišu mržnju i nasilje, gašenje tabloida koji propagiraju nasilje i krše kodeks.

Protest “Srbija protiv nasilja” organizuju Demokratska stranka, Narodna stranka, Zeleno-levi front / Ne davimo Beograd, stranka Zajedno i Stranka slobode i pravde / Pokret slobodnih građana / Sindikat Sloga / Pokret za preokret – Ujedinjeni, ali protest nije stranački i dobrodošli su svi građani i sve organizacije koji žele da podrže borbu protiv nasilja, bez ikakvih podela, poručuju organizatori.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR