Glas Javnosti

UŽIVO! BORBA ZA OPSTANAK – KAKO SAČUVATI KOSOVO I METOHIJU (VIDEO)

TV Glas
Autor: Glas javnosti

"Kosovo i Metohija, borba za opstanak" – naziv je konferencije za novinare koju organizuje Centar za geostrateške studije u Beogradu.

Javnost u Srbiji je poprilično zbunjena mnogim kontradiktornostima u vezi sa rešavanjem kosovskog problema sa kojima se susreće u javnom diskursu, ističu organizatori konferencije.

Kako se ukazuje, javnost nije u mogućnosti da stvori jasnu predstavu o tome kakva je realna situacija na Kosovu i Metohiji, šta preti opstanku Srba u južnoj srpskoj pokrajini i kakav rezultat je postignut do sada potpisanim i prihvaćenim dogovorima u posredništvu EU i SAD.

Iz tog razloga je, kako se objašnjava, Centar za geostrateške studije pozvao dvojicu uglednih Srba sa Kosova i Metohije, kako bi oni izneli svoje stavove u vezi sa navedenim pitanjima.

Na konferenciji govore dr Dragana Trifković, generalni direktor Centra za geostrateške studije, Momčilo Trajković, predsednik Srpskog nacionalnog foruma i Marko Jakšić, član Predsedništva Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije "Otadžbina".

Glas javnosti prenosi uživo konferenciju koja se održava u Press centru Udruženja novinara Srbije u Beogradu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR