Glas Javnosti

SRAMNO! DECU TRETIRAJU KAO ROBU! PO SVAKU CENU HOĆE DA SPREČE NAŠ DUHOVNI USTANAK – MILAN BOSIKA (VIDEO)

Intervju
Autor: Glas javnosti

Vratio sam decu koju država kroz svoje organe nelegalno oduzima, zadržava i prosleđuje, a dobio disciplinske prijave sa predlogom da me izbrišu iz imenika advokata i dobijem trajnu zabranu bavljenja advokaturom, kaže u intervjuu za Glas javnosti advokat Milan Bosika, zastupnik Novosađanke Ane Mihaljice u borbi za njena tri maloletna sina.

Otvoreno govori o tome da, kako kaže, preko disciplinskog postupka u Advokatskoj komori Čačak, vrše pritisak na njega, pokušavaju da ga diskredituju i spreče da radi i nastavi borbu koju je započeo štiteći prava dece i roditelja i za koju ima podršku koju mu javno iskazuju građani, što su uradili i na skupu u centru Čačka, gde je bila i ekipa Glasa. Prijavu protiv Bosike podnela je direktorka novosadskog Centra za socijalni rad Jelena Zorić.

– Dotakao sam osinje gnezdo. Sistem puca, pada. Ovo je duhovni ustanak. Potrebna nam je lančana reakcija, a ne ćutanje i strah. Napad na mene je naša pobeda – kaže naš sagovornik.    

Kako su Ana Mihaljica i njena deca, nakon što su, posle više meseci, konačno ponovo zajedno? Da li je borba za njihova prava završena, šta predstoji?

Bosika upozorava kako su ugrožena deca u Srbiji, kakva je uloga u tome centara za socijalni rad, šta treba učiniti kako bismo zaštitili našu decu, da li centri treba i dalje da postoje u ovakvom obliku...

Iznosi, između ostalog, i svoje mišljenje o slučaju nestanka male Danke Ilić.

Ceo razgovor sa advokatom Bosikom, kao i kako je bilo na skupu u Čačku, gde je bila i Ana Mihaljica sa kojom smo takođe razgovarali, pogledajte u priloženom videu.SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR