Glas Javnosti

SPECIJALAC MUNJA: Legija umalo premio MIŠKOVIĆA zbog podmićivanja "crvenih beretki" (VIDEO)

TV Glas
Autor: Glas javnosti

Milorad Munikravić, u ratu poznatiji kao Munja, bio je dugogodišnji pripadnik naših specijalnih jedinica, kao i akter i svedok, ključnih događaja koji su obeležili devedesete godine u Krajini i početak dvehiljaditih u Srbiji.

U razgovoru za kanal Fajter popularni Munja otkriva kako ga je rat devedesetih zatekao kao studenta u Zagrebu, da bi se priključio jedinici teritorijalnoj odbrani na rodnoj Baniji. Kao prvi veliki prelomni događaj Milorad vidi onaj iz septembra 1991. godine kada se na Baniji odigrala bitka za Kostajnicu i kada su, kako tvrdi, sprečeni od vrha JNA da uhapse i samog hrvatskog predsednika Tuđmana, što je moglo da totalno promeni ishod kasnijeg ratovanja.

Koje i čije su sve jedinice bile na prostoru Krajine devedesetih i šta je značio sukob šefa tajne policije Stanišića i vojnog generala Perišića... Kako je doživeo zloglasni hrvatsku operacije Oluja. Priključuje se Jedenici za specijalne operacije i učestvuje i mnogim bitnim akcijama "crvenih beretki".

Dvehiljaditih u Beogradu, kao pripadnik JSO, učestvuje u obezbeđivanju mnogih javnih ličnosti, pa se seća i nekih događaja koje nisu poznati javnosti...

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR