Glas Javnosti

SKOPLJE NA NOGAMA Leskovčani opčinili Severnu Makedoniju (VIDEO)

TV Glas
Autor: Glas javnosti

"Bilo jednom u Srbiji", romansirana drama sa elementima komedije, reditelja Petra Ristovskog i autora i producenta Zvonimira Šimuneca, premijerno je prikazana drugog maja u skopskom Sinepleksu.

"Bajka u tri čina", inspirisana čudesnim preobražajem Leskovca u srpski Mančester, koji se dogodio pre jednog veka, time je započela prikazivanje u Severnoj Makedoniji.


Opijeni pobedom u Prvom svetskom ratu i nepovratno opčinjeni "duhom slobode i napretka" koji su osetili u "velikom svetu", glavni junaci Cone, koga igra Viktor Savić i Dine, čiji lik je na filmskom platnu dočarao Nemanja Oliverić, počinju da žive svoje snove, odolevajući brojnim iskušenjima. Uz podršku mudrog gazda Mite, koga igra Miki Manojlović, uprkos otporu konzervativne sredine, prevazilaze brojne prepreke i utiru put napretka. Učmala varošica pretvara se u moderan evropski gradić.

Premijeri filma prisustvovala je ambasadorka Srbije u Severnoj Makedoniji Nevena Jovanović, a dragocenu podršku pružio je i Srpski kulturno-informativni centar Spona u Skoplju. Reakcije gledalaca koji su aplauzom pozdravili glumce bile su veoma pozitivne.

Od četvrtka, petog maja, ljubitelji filma u Skoplju, Bitolju, Kumanovu, Ohridu i Svetom Nikoli imaće priliku da dožive  toplu, emotivnu priču u interpretaciji glumačke ekipe koju predvode Viktor Savić, Sloboda Mićalović, Miki Manojlović, Nemanja Oliverić, Teodora Ristovski, Radovan Vujović…

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR