Glas Javnosti

RIO TINTO: SVE ISTINE O ŠTETOČINI KOJI JE PODIGAO NOVI SRPSKI USTANAK (VIDEO)

TV Glas
Autor: Glas javnosti

Rio Tinto, britansko-australijska kompanija koja rudari po celom svetu, tema je broj 1 u Srbiji. Njena istraživanja i planovi da otvori rudnik litijuma u dolini Jadra podigli su na noge najpre stanovnike tog kraja, a potom i celu državu.

Protesti širom zemlje postaju sve masovniji, blokiraju se putevi širom Srbije. Građani ne žele rudnike, protiv su izmena zakona o referendumu i o eksproprijaciji koji idu naruku Rio Tintu i ostalim kompanijama koje planiraju rudnike u Srbiji.

Dok ekolozi, stručnjaci upozoravaju na katastrofalne posledice rudnika po zdravlje ljudi i životnu sredinu, iz Vlade Srbije poručuju da je rudnik velika razvojna šansa, da nema razloga za zabrinutost, da će se voditi računa o ekologiji, da treba sačekati studiju o proceni uticaja na životnu sredinu.

Gde je istina, šta o tome kažu meštani ugroženih područja, stručnjaci, kompanija, državni zvaničnici? Šta posle najnovijeg obraćanja predsednika Srbije, da li će se protestovati? „Glas javnosti“ iznosi detalje iz dokumenata koji svedoče o aktivnostima i planovima Rio Tinta u vezi sa rudnikom u dolini Jadra, kao i o opasnostima koje prete ljudima i životnoj sredini.

Pogledajte u videu na youtube kanalu Glasa javnosti.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP