Glas Javnosti

RAZBIJANJE SFRJ: PETA EPIZODA - KOSOVO I METOHIJA I AGRESIJA NA SRJ!

TV Glas
Autor: Glas Javnosti

Prošlost mora da se pamti i iz nje izvlače iskustva, pozitivna i negativna i na njima se grade i sadašnjost i budućnost, a ona bolna moraju biti stalni podsetnik da se greške i istorija ne ponavljaju

Činjenice su neoborive, ni u jednoj državi koje su nastale na ruševinama SFRJ se ne živi bolje, 11 puta su zaduženije, 5 miliona je više nezaposlenih, nekoliko miliona je otišlo radno najsposobnijih u beli svet, svi veliki sistemi su uništeni a brojni prirodni resursi rasprodani.

Prošlost nije zaboravljena, oni ostrašćeni i ojađeni se neprestano vraćaju u nju, posebno u onu iz vremena Drugog svetskog rata, što troši energiju i blokira dalji razvoj na najracionalniji način.

Šta nam je za činiti, kako se gleda na prostor Balkana i bivše SFRJ, u prve 3 emisije smo razgovarali sa akterima na političkoj sceni, na ratištima u Sloveniji, Hrvatskoj i BiH i sa novinarima, u četvrtoj sa poznatim istoričarima jer oni imaju drugačiji pristup i tumačenja svega što se na prostorima bivše SFRJ događalo.

Petu emisiju smo posvetili Kosovu i Metohiji i agresiji 1999 koja je imala za cilj da se teroristima obezbedi država.

O tome smo razgovarali sa obaveštajcem koji je poremetio planove NATO i isti primorao da za više meseci odloži agresiju što je bilo dovoljno vremena za izmeštanje vojnih i drugih strateških efektiva.

Ceo razgovor sa Gen. potpukovnikom u penziji JOVANOM MILANOVIĆEM pogledajte na našem kanalu:

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR