Glas Javnosti

RAT NARODA PROTIV MAFIJE KOJA UNIŠTAVA PRIRODU (VIDEO)

TV Glas
Autor: Glas javnosti

U Žagubici je održan narodni protest protiv otvaranja rudnika zlata, ali i protiv gradnje hidroelektrana na Ibru, rudnika u dolini Jadra i drugih projekata koji ugrožavaju životnu sredinu i zdravlje ljudi.

Na protestu u Žagubici okupilo se više stotina ljudi, među njima i predstavnici ekoloških organizacija, a podršku građanima svojim prisustvom dali su narodni poslanici Aleksandar Jovanović Ćuta, Radmila Vasić, Ivana Parlić, Aleksandar Jerković, Miroslav Aleksić, Miloš Parandilović.

Posebno je upozoreno na to da je planirana izgradnja deset mini hidroelektrana na Ibru, između Kraljeva i Raške. To znači da bi, u proseku, na svakih pet kiolometara trebalo da nikne po jedna mini hidroelektrana, na reci koja je od životnog zanačaja, ukazali su ogorčeni građani i predstavnici ekoloških pokreta iz tog kraja koji su ranije potpisali peticiju protiv tih projekata i predali je gradonačelniku Kraljeva.

Glavna poruka učesnika skupa je da borba za zdravu životnu sredinu i čistu Srbiju sve ujedinjuje i iznad je svih stranačkih podela.

U priloženom videu pogledajte šta je specijalni izveštač Glasa javnosti sa protesta Dušan Ostojić zabeležio u Žagubici i šta su izjavili njegovi sagovornici.  

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR