Glas Javnosti

PRETI NAM NEVIĐENA OPASNOST: RUDNIK LITIJUMA UGROZIĆE CEO BALKAN! (VIDEO)

TV Glas
Autor: Glas javnosti

Tehnologija izvlačenja litijuma iz rude je jedna od najprljavijih, a rudnik u dolini Jadra ugrozio bi ne samo zapadnu Srbiju, nego i ceo Balkan, rekao je za „Glas javnosti“ dr Jagoš Raičević, bivši direktor „Nuklearnih objekata Srbije“, stručnjak sa višegodišnjim iskustvom u vezi sa pitanjima zaštite životne sredine u Institutu u Vinči, kao i u Nemačkoj i Austriji.

– Ne možete žrtvovati jedan deo Srbije navodno za dobrobit svih ostalih. To je apsolutno nedopustivo. Ljudi koji tamo žive imaju pravo da kažu ne – ističe Raičević.

Želimo napredak Srbije, ali želimo i zaštitu životne sredine, i te dve stvari moraju da idu zajedno, dodaje naš sagovornik.

– Projekat Jadar se vodi potpuno netransparentno. Onaj ko treba da predstavlja interese građana, a to je ministar za zaštitu životne sredine, se ne oglašava, dok slušamo obećanja predstavnika zagađivača, a to je ministarka Mihajlović, koja nam priča da će biti sve u redu i ljude naziva kvaziekolozima – navodi dr Jagoš Raičević.  

U razgovoru za „Glas“ on objašnjava, između ostalog, zašto smatra da je zaštita životne sredine u Srbiji “iza poslednje rupe na svirali”, Ministarstvo za zaštitu životne sredine “ikebana u našoj Vladi”, a način izdavanja dozvola u ovoj oblasti „katastrofalan i kriminalan“.


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR