Glas Javnosti

POLICIJSKOM TORTUROM GUŠE OPRAVDANI BUNT GRAĐANA – DANIJELA NESTOROVIĆ (VIDEO)

Intervju
Autor: Glas javnosti

Šta se dešava u Novom Sadu i Majdanpeku, gde je policija hapsila građane koji su organizovali kamp i straže i štitili prirodu? O tome za Glas javnosti govori advokat i narodni poslanik Danijela Nestorović, branilac aktivista, među njima i Nikole Dragošanovića, koji je pretrpeo policijsku torturu.

Nikola Dragošanović, mladić koji je štitio planinu Staricu iznad Majdanpeka od miniranja, u potresnoj ispovesti ispričao je kako su ga policajci satima tukli i maltretirali, pretili mu da neće videti nerođeno dete, da mora da ćuti o torturi...

Sprovodi se policijska odmazda nad građanima, konstruišu krivična dela, iznuđuju iskazi, sa ciljem da se oni zastraše, ućutkaju i odustanu od daljih opravdanih protesta i bunta, jer štite životnu sredinu, zdravlje i ljudska prava, zahtevajući istinu koju vlast krije o onome što se dešava u njihovom okruženju i što ih ugrožava, navodi Danijela Nestorović za Glas javnosti.   

Govori o tome kako se krše zakoni i izvode radovi bez studije procene uticaja na životnu sredinu, često i bez potrebnih dozvola koje se potom, na brzinu, pribavljaju, i sve to pod velom tajni, bez prethodno sprovedenih neophodnih procedura i informisanja javnosti...

U kom pravcu se situacija može dalje razvijati, šta sa planiranim rudnicima i narodnom inicijativom o zabrani rudarenja, da li su na pomolu novi protesti, neke su od tema razgovora koji možete pogledati u videu ispod.   

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR