Glas Javnosti

OVAKO VIŠE NE MOŽE, MINIRANJE NAM NE DA MIRA – PROTESTUJEMO! (VIDEO)

TV Glas
Autor: Glas javnosti

Oko 27,5 tona eksploziva je postavljeno na planini Starici iznad Majdanpeka, nadležni ne reaguju, i prinuđeni smo da protestujemo ispred Narodne skupštine i skrenemo pažnju na veliku opasnost, kaže za Glas javnosti Irena Barbulović iz Majdanpeka.

Govorila je o brojnim problemima nastalim posle miniranja brda nad Majdanpekom koje je izvršila kompanija Ziđin, što je uznemirilo i uplašilo građane koji su napravili kamp na tom mestu kako bi sprečili dalje miniranje.

Nedavno je, priča naša sagovornica, kompanija angažovala privatno obezbeđenje koje je na brutalan način rasturilo kamp, bacivši pri tom i zastavu Srbije koju su građani postavili na tom delu planine, koji je u vlasništvu Republike Srbije. Na prijavu građana reagovala je policija.

Kamp je ponovo postavljen, ali opasnost od miniranja nije prošla, zbog čega je i zakazan protest ispred Skupštine Srbije u subotu, 3. septembra u 12 sati, kome će prisustvovati i građani Bora i drugih delova Srbije gde je ugrožena životna sredina, kaže Barbulović i poziva stanovnike Beograda i ostale da im se pridruže.   

Ceo razgovor možete pogledati u priloženom videu.    

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR