Glas Javnosti

NERASKIDIVE VEZE SRPSKOG I RUSKOG NARODA: Humanost i požrtvovanost u teškim vremenima (VIDEO)

TV Glas
Autor: Glas javnosti

U Ruskom domu u Beogradu, u organizaciji Fondacije ”Zajedno za osmeh” dodeljena su prva priznanja za najbolje medicinske sestre-tehničare iz primarne, sekundarne i tercijarne zdravstvene zaštite.

Time je ustanovljena nagrada ”Milosrdna sestra – Darja Aleksandrovna Korobkina”, koja će, kako se planira, postati tradicionalna.

Priznanje nosi ime po mladoj, hrabroj ruskoj bolničarki Darji Aleksandrovnoj Korobkinoj koja je, ne žaleći svoj život, dobrovoljno lečila srpske ranjenike na prvoj liniji fronta u Prvom svetskom ratu. Poginula je na planini Gučevo, nedaleko od Loznice.

– Darja Aleksandrovna Korobkina je primer snažnih i neraskidivih veza srpskog i ruskog naroda, istakao je Goran Petrović, upravitelj Fondacije „Zajedno za osmeh“.

Dobitnici priznanja ”Milosrdna sestra – Darja Aleksandrovna Korobkina” su: Radoslav Svetozarević iz Doma zdravlja ”Dr Ljubinko Đorđević” u Svrljigu, Saveta Bajić iz Opšte bolnice Kikinda i Slobodanka Zelić iz Odeljenja za transplantaciju Klinike za hematologiju Univerzitetskog kliničkog centra Srbije. Nagradu – 10 dana boravka na Zlatiboru donirala je Opština Čajetina.

Šta se događalo na svečanosti povodom dodele priznanja pogledajte u priloženom videu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Никола Костић u 09.10.2022 19:36:01 h
     0 
Честитамо свим добитницима признања "Милосрдна сестра Дарја Александрива Коропкина".