Glas Javnosti

NAČELNIK POLICIJE VESELIN MILIĆ OPSTRUISAO ISTRAGU O UBISTVU NAČELNIKA DEJANA JOVIĆA (VIDEO)

TV Glas
Autor: Glas javnosti

Na sahrani mog sina Dejana 25 osoba mi je reklo da je on likvidiran, kaže za Glas javnosti Vukosav Jović, otac policajca Dejana Jovića, bivšeg načelnika za krvne delikte u Policijskoj upravi za grad Beograd.

Naglašava da to nije jedini razlog zbog kog sumnja u zvaničnu verziju uzroka smrti svog sina, po kojoj je Dejan preminuo u bolnici jula 2020. godine od posledica korone.

– Vrh policije dugo je vodio hajku protiv mog sina, hteli su da ga unište. Dejan je znao da mu se nešto opasno sprema – kaže Vukosav i objašnjava da su Dejana, policajca za primer, višestruko nagrađivanog, ubrzo pošto je unapređen u čin pukovnika, pokušavali da diskredituju na razne načine, montiranim procesima. Kao još jedan od mogućih razloga hajke, navodi i to da je Dejan vodio istragu o ubistvu Vlastimira Miloševića na tramvajskim šinama i otkrio mnoge činjenice, ali da ne zna gde su nakon Dejanovog hapšenja zbog montiranih optužbi od kojih je na sudu kasnije oslobođen, završili zapisnici, beleške i ostala dokumentacija koju je uredno vodio.  

To što su radili mom sinu je bruka za državu, razorili su mi porodicu, priča Vukosav kome je supruga preminula, kako kaže od tuge, dok je Dejan bio u bolnici. Nakon Dejanove smrti uporno pokušava da se izbori za istinu i ističe da neće odustati ni po koju cenu. Zahtevao je i ekshumaciju i obdukciju tela. 

Navodi da je avgusta 2021. godine bio na razgovoru kod načelnika Policijske uprave za grad Beograd Veselina Milića i obavestio ga o svojim sumnjama da je Dejan ubijen, a da mu je Milić odgovorio da je „rekao Dejanu da nije trebalo da se kači sa Hrkalovićkom“. Čudno je da iz tog razgovora nije napravljena nikakva beleška, izjava, izveštaj, dodaje Vukosav, napominjući da je tom prilikom, čekajući Milića dva i po sata, razgovarao i sa dvojicom policajaca i njima ispričao svoje sumnje, ali da ni oni nisu sačinili nikakvu belešku, niti snimili razgovor.

– Sve ide ka tome da se stvar zataška – tvrdi Vukosav i ističe da mu u borbi za istinu i pravdu mnogo pomaže Novi policijsko sindikalni savez koji je podneo i krivične prijave Tužilaštvu ne bi li se rasvetlile sve okolnosti smrti Dejana Jovića.

Ceo razgovor sa Vukosavom Jovićem pogledajte u priloženom videu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Sasa u 30.04.2023 18:14:37 h
     0 
I šta ćemo sad
od Sam u 25.04.2023 22:36:13 h
     0 
Pustite čoveka da počiva u miru .Ko je da je to je ljudski život.Imajte milosti .Amin .