Glas Javnosti

MIODRAG LINTA: HRVATSKI NAROD SE JOŠ NIJE SUOČIO SA SVOJOM USTAŠKOM I GENOCIDNOM PROŠLOŠĆU (VIDEO)

TV Glas
Autor: Glas Javnosti

Sa političarem Midragom Lintom razgovarali smo o etničkom čišćenju Srba u Hrvatskoj tokom ratnih devedesetih godina krajem prošlog veka. Linta kaže da je od Drugog svetskog rata sa teritorije Hrvatske proterano pola miliona Srba.

Proustaški režim Franje Tuđmana imao je samo jedan cilj a to je stvaranje velike hrvatske države bez, ili sa što manje Srba.

Hrvatska gaji netrpeljivost prema svemu što je srpsko, i u Hrvatskoj se negiraju ratni zločini protiv našeg naroda, rekao je Linta. U toj zemlji je trideset godina na snazi rehabilitacija ustaštva.

Pričao je o legalizaciji ustaškog pozdrava - Za dom spremni, zbog čega se ustaštvo vratilo na velika vrata. Razgovarali smo položaju Srba u Hrvatskoj. U Vukovaru vlada strah našeg naroda, smatra Linta, a proterani Srbi ne mogu da ostvare svoja prava.

O tome zašto se srpski narod digao na ustanak u Krajini, o logoru Jasenovac, šta misli o današnjoj Hrvatskoj i predsedniku Milanoviću, za Glas javnosti priča Miodrag Linta. Ko su njihovi mentori, čućete u razgovoru sa njim.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR