Glas Javnosti

MILOŠ KOVIĆ: NEMA PREDAJE – MORAMO ODBRANITI KOSOVO I METOHIJU! (VIDEO)

Intervju
Autor: Glas javnosti

Možemo li odbraniti Kosovo i Metohiju? Kako? To je tema emisije Glasa javnosti sa dr Milošem Kovićem, istoričarem, profesorom Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, jednim od osnivača i članom Predsedništva Pokreta za odbranu Kosova i Metohije.

Pokret je nedavno izašao u javnost sa Proglasom za okupljanje u odbrani Kosova i Metohije, kome su se pridružile četiri opozicione parlamentarne stranke, posle čega su se našli na udaru brojnih komentara i optužbi predstavnika vlasti i dela opozicije.

Profesor Ković objašnjava zašto su se baš u ovom trenutku oglasili, ističući važnost reintegracije Kosova i Metohije u ustavnopravni poredak Srbije, šta je pozadina optužbi i pritisaka, kako možemo odbraniti južnu srpsku pokrajinu, da li je to moguće bez oružanog sukoba, kakve pouke u vezi sa tim možemo izvući iz naše istorije, na koga se treba osloniti...

Govorio je i o konsenzusu i podelama u narodu, svom učešću u litijama za spas Srbije i naših svetinja, o tome kako se ono što se dešava u Ukrajini može odraziti na Srbiju i rešavanje kosovskog pitanja, da li možemo i da li treba i dalje da balansiramo između istoka i zapada...

Protiv nas se vodi neviđena medijska haranga na svetskom nivou, moramo odbraniti Kosovo i Metohiju u ovom kritičnom trenutku, alternativa je rasparčavanje Srbije, a ključ budućnosti je u nama, neke su od poruka iz razgovora koji možete pogledati u priloženom videu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR