Glas Javnosti

Novi pritisci nakon gostovanja na kanalu Fajter RAJEVIĆ: PROGONE ME DA BI SAKRILI SOPSTVENI KRIMINAL

Intervju
Autor: Glas javnosti

Nakon izuzetno gledanih emisija na kanalu Fajter, Zdravko Rajević, predsednik Odbora za borbu protiv kriminala i korupcije Novog policijskog sindikalnog saveza (NPSS), tvrdi za Glas javnosti da se protiv njega vodi koordinirana akcija kriminalizovanih segmenata MUP-a, iako je on aktivni pripadnik policije a u očiglednom cilju njegove eliminacije iz službe

- Inicijativa ove akcije potekla je od vršioca dužnosti načelnika beogradske Uprave kriminalističke policije, Mirka Đurića i potpukovnika Nikole Stojanovića, iz Odeljenja za kontrolu zakonitosti. Inače, obojica su doživeli ekspresno napredovanje za vreme ministrovanja Nebojše Stefanovića i njegove desne ruke, Dijane Hrkalović, objašnjava za Glas javnosti Zdravko Rajević i nastavlja:
- Mirko Đurić je donedavno bio prvi čovek za suzbijanje kriminala u Novom Sadu i prvo je nejasno kako je tamo izbegao odgovornost za prikrivanje kriminalnih aktivnosti Darka Eleza, aktivnog na području te uprave, a da je sva krivica pala na načelnika Milorada Šušnjića. I onda glavno pitanje, zbog čega je Veselin Milić prihvatio da mu ovaj čovek vodi Upravu beogradske kriminalističke policije, - pita se u intervjuu za Glas javnosti Zdravko Rajević, kome, kako saznajemo, poručuju da će protiv njega biti pokrenut disciplinski postupak jer iznosi u javnost niz manjkavosti i nezakonitosti u MUP-u.
Takođe, Zdravko Rajević je u emisiji na kanalu Fajter otvoreno navodio i načine lošeg komuniciranja u službi a posebno ukazivao na propuste u radu Unutrašnje kontrole vezano za nekoliko konkretnih slučajeva.
- Posebno je interesantno što su pomenuti rukovodioci tek vršioci dužnosti, znači nemaju zvanično rešenje ministra policije za obavljanje tih funkcija, već su tu da obezbede uslove minimalne funkcionalnosti. Moram da podsetim da je protiv, sada pokojnog načelnika krvnih delikates za Beograd, Dejana Jovića, a koji je preminuo pod sumnjivim okolnostima i gde tužilaštvo odbija da po inicijativi njegovog oca, Vukosava Jovića, izvrši ekshuminaciju i obdukciju, takođe vođen disciplinski postupak. Dejan Jović, iako oslobođen u krivičnom postupku, za istu star biva osuđen u disciplinskom postupku od sadašnjeg načelnika Uprave policije, Dejana Bojovića. To im je bilo pokriće da ga kasnije degradiraju i oštete za veći broj platnih grupa, a suprotno zakonu, - rezignirano podseća Zdravko Rajević i predlaže:
- Novi policijski sindikalni savez apeluje na novog ministra policije Gašića da pod hitno realizuje ukidanje Uredbe o karijernom napredovanju, kao i rekonstrukciju Sektora Unutrašnje kontrole, prvo tako što će se revizija svih predmeta koji su od strane njih podnete u cilju otkrivanja njihovih koruptivnih veza i ključnih konekcija sa prvacima krimogenih struktura. Dokaz koliko su "slepi" je i činjenica da je naš predsednik NPSS, Momčilo Vidojević, pre šest i po godina podneo krivične prijave protiv grupe policijskih službenika za teške krivične delite, od kojih do dana današnjeg nisu uzeli izjavu, iako je zakonski rok mesec dana, a evo prođe i 78 meseci. Linija odgovornosti više ne može biti selektivna, ni samo pojedinačna, već i komandna, što znači da nije nije kriv samo pojedinac, već moraju da odgovaraju i oni koji su ga doveli i preporučili u službu.Evo, zar nije smešno da odgovaraju Dijana Hrkalović ili Goran Papić a da onaj ko im je dao svu moć i čak molio da dođu u policiju prođe bez ogrebotina, - navodi za Glas javnosti Zdravko Rajević.
Kako saznaje Glas javnosti upravo proganjajući Zdravka Rajevića baš v.d. načelnik Mirko Đurić nalazi se i u sukobu interesa i izgledu vršenja zloupotrebe položaja:
- Na dobrom ste tragu jer mi je on i konkurent na aktivnom internom konkursu za jednu od ključnih pozicija u policiji u Beogradu, - otkriva nam na kraju Zdravko Rajević, predsednik Odbora za borbu protiv kriminala i korupcije Novog policijskog sindikalnog saveza. 
Glas javnosti će vas i dalje redovno obaveštavati o slučaju Zdravka Rajevića, koji je stekao ogromnu pažnju i interesovanje javnosti nakon svojih iskrenih i hrabrih izjava u nedavnim emisijama na kanalu Fajter.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR