Glas Javnosti

NEČISTE BIOGRAFIJE, ZA DOMOVINU SA KOSTIĆEM-NAPRED! (VIDEO)

Intervju
Autor: Glas javnosti

Filip Rake Vukajlović doktor teorijske atomske fizike, dobitnik fulbrajtove stipendije I naučni savetnik u Institutu Vinča u penziji, upozorava javnost na štetu koju je SANU tokom svoje osmogodišne vladavine načinio bivši predsednik Vladimir Kostić.

Kostić je na čelo akademije došao neposredno nakon petog oktobra kao drugosrbijanski kadar I odmah stvorio ćiftinsko trgovačko krilo koje je za sebe pribavljalo unosne sinekure I uzimalo ogroman novac za razorazne uglavnom Srbiji nekorisne I nepotrebne projekte.

Vukajlović objašnjva kako je ta grupa iz iz Nacionalnog matematičkog isnitituta izvukla million i dvesta hiljada evra. Na čelu instiut nalazi se Kostićev zet a kostićeva familija ima trčeće akademske karijere. Vukajlović ukazuje na rupe I lažne činjenice u biografiji bivšeg predsednika SAN-u Vladimira Kostića.

On ukazuje na sumnjive delove biogradje kostićevog oca I činjenično dokazuje laži iznete u izjavi kostićevog sina. Ćovek koji je osam godina bio na čelu elitne naučne instituciie u Srbiji ne samo da je sprečavao aktivnosti sa ciljem da se afirmiše srpsko stanovište, već je postao poznat po sramnoj izjavi o potrebi da se Srbija odrekne KIM.

Kostić je jedan od inicijatora I potpisnik akcije ProGlas, ističe Vukajlović I upozorava da se moramo obračunati sa lažnom intelektualnom elitom koja je u  službi neprijatelja Srbije.

Vukajlović je građu za intervju sabrao u tri knjige od kojih svaka sadrži ponešto o akademiku Kostiću čije linkove možete pronaći ispod.

  1. https://zenodo.org/records/4394495, "PROMISk-19: Teške pare za laku nauku", 26.12.2020;
  2. 2. https://zenodo.org/records/7494229, "Ponovo radi bioskop:Dal to Musa opet jarce dere?", 30.12.2022;
  3. https://zenodo.org/records/7537122, "Da li je SANU već sada glavna tvrđava antisrpstva?", 14.01.2023.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR