Glas Javnosti

"GLAS JAVNOSTI" U GUČI Sabor najboljih trubača, zabave, ića i pića: Evo šta se menja u odnosu na prethodne festivale (VIDEO)

TV Glas
Autor: Glas javnosti

Ekipa "Glasa javnosti" ove godine će svoje pratioce izveštavati uživo iz Guče gde se i ove godine održava Sabor trubača. Sva dešavanja moći ćete da pratite na našem glavnom jutjub kanalu "Glas javnosti".

Dragačevski sabor trubača, takođe poznat i kao Guča festival, je tradicionalna festivalska manifestacija i jedinstvena smotra tubaštva koja se svake godine održava u gradiću Guča, u Dragačevu. Skoro milion posetilaca iz Srbije i inostranstva dolazi u gradić od dve hiljade stanovnika svakog Avgusta.

Zahvaljujući festivalu Guča je postala poznata u celom svetu kao mesto održavanja najvećeg festivala trubačke muzike širom planete, gde su još zatupljene i druge tradicionalne vrednosti, kao što su tradicionalne pesme, igre i nošnje regiona Dragačeva i Zapadne Srbije.

Kao i u dosadašnjoj tradiciji, Sabor započinje ceremonijom otvaranje u centru varošice, podizanjem saborske zastave u društvu trubača, medija i domaćina.

Ceo program za 2021. godinu pogledajte OVDE.

Kako je to izgledalo ranijih godina i šta nas čeka ove pogledajte na našem kanalu:

(Glas javnosti)
 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR