Glas Javnosti

FILIP ČUKLJEVIĆ O SLUČAJU KOVIĆ: DA LI JE OVO TA "DEMOKRATIJA" ZA KOJU SE ZALAŽU? (VIDEO)

TV Fajter
Autor: Glas javnosti

Gost današnje emisije na kanalu Fajter bio je Filip Čukljević, naučni saradnik Instituta za filozofiju u okviru Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Sa njim smo razgovarali o brojnim problemima koji se trenutno dešavaju na Institutu za filozofiju , a u prvi plan ističe način na koji je prof. Živan Lazović izabran za upravnka ovog Instituta.

Čukljević je posebno naglasio i svoj stav o slučaju prof. Miloša Kovića, kao i o slučaju njegovog mlađeg kolege Saše Popovića, pitajući se da li je, zapravo, demokratija Filozofskog fakulteta lažna.

- Na Filozofskom fakultetu u Beogradu krše se elementarna prava istraživača koja su im garantovana odredbom Statuta fakulteta. Ovim povodom se niko od nadležnih ne oglašava, kao ni dekan, možda je previše zauzet javnim iskazivanjem brige za stanje u društvu. Predstavnici Filozofskog fakulteta se u javnosti zdušno zalažu za demokratiju i srodne vrednosti. Da li je ovo ta "demokratija" za koju se oni zalažu - kršenje odredbe sopstvenog statuta, pod neodrživim izgovorima, na štetu velikog broja zaposlenih – kaže Čukljević.

Takođe, otkriva sa kakvim se sve poteškoćama suočavaju istraživači i da li uopšte smeju da učestvuju u nastavi, na koji način su se održavale sednice na fakultetu i donosile odluke, zašto je dolazila prosvetna inspekcija i šta se dešava sa doktoratima koji su plagijati.

Ceo raygovor sa Filipom :ukljeviem pogledajte na youtube kanalu Fajter Glasa javnosti.


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR