Glas Javnosti

EKSKLUZIVNO – DR JAKŠIĆ SA SEVERA KiM: SPREMA NAM SE PAKLENA PODVALA SA ZAJEDNICOM SRPSKIH OPŠTINA (VIDEO)

Intervju
Autor: Glas javnosti

Ubiremo danak katastrofalne nacionalne državne politike prema Kosovu i Metohiji, Albanci preuzimaju vlast na severu, kaže za Glas javnosti dr Marko Jakšić, član Predsedništva Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ koji se javlja iz Zubinog Potoka.

Govori o situaciji na Kosmetu, posebno u srpskim sredinama, položaju Srba kojima je, kako ocenjuje, ugrožen goli opstanak.

Kako će Srbi reagovati na najavljeno polaganje zakletve albanskih gradonačelnika četiri opštine na severu ovih dana?

Situacija je sve složenija, pritisci sve češći, da li je moguća eskalacija, da li Srbi razmišljaju o iseljavanju? Ima li rešenja za kosovsku krizu? Mogu li se održati srpski izbori na severu Kosmeta, neke su od tema razgovora.

Da li su i koliko Srbi na Kosovu i Metohiji jedinstveni? Aktuelna vlast izaziva podele među Srbima u celoj Srbiji, pa i na Kosovu i Metohiji, ocenjuje Jakšić.

Zajednica srpskih opština je velika podvala, Skupština Srbije treba da odbaci francusko-nemački plan, ocenjuje sagovornik Glasa javnosti.

Bez Kosova i Metohije nema budućnosti za naš narod, poručuje dr Marko Jakšić.

Ceo razgovor pogledajte u priloženom videu. Izvinjavamo se zbog tehničkih problema tokom snimanja, usled loših internet veza.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR