Glas Javnosti

Dušanka Milošević: Imala sam osećaj da NEŠTO NIJE U REDU, moje dete se sad LEČI SMS porukama

TV Glas
Autor: Glas javnosti

Porodica Milošević jedna je od mnogobrojnih pododica koje finansijsku pomoć za lečenje svog deteta traži u fondaciji Budi human - Aleksandar Šapić.

Naime, najmlađi član porodice, Pavle Milošević, iako prevremeno rođeno dete, bio je zdrava beba.

- Čekala se samo kilaža - rekla je za Glas javnosti majka Dušanka i objasnila da je imala osećaj da nešto nije uredu. 

- Kada je imao godinu dana videla sam da Pavle ne sedi samostalno. Imala sam osećaj da nešto nije kako treba- priseća se Dušanka koja osim Pavla ima i sina Luku, takođe prevremeno rođeno dete. 

-Pavle boluje od cerebralne paralize i epilepsije.  Za njegovo lečenje potrebno je mesečno preko hiljadu evra. Ne znam šta bismo da nije sms poruka i fondacije. Tako prikupljamo novac pošto od države dobijamo novčanu pomoć koja nije dovoljna. Neke majke koje imaju decu sa posebnim potrebama dobijaju 11. 000 dinara... Neke 29. 000 ali to je... Malo . Hvala svim ljudima koji su humani i šalju poruke- priča Pavlova majka i dodaje da se barem jednom u toku dana pošteno isplače, ali ne posustaje u borbi da svom detetu omogući pristojan život.  

- Nama su potrebni iskusni terapeuti. Znam da moje dete ne može u potpunosti da se izleči jer za cerebralnu paralizu ne postoji lek ali rad sa dobrim terapeutima ipak donosi rezultate. To je ono što me motiviše da se ne predam- završava priču Dušanka a njen stariji sin koji ima samo osam godina apelovao je na sve dobre ljude da pomognu ne samo njegovom bratu već svoj deci kojoj je potrebna pomoć.

- Pošaljite petsto hiljada poruka za Pavla Miloševića da bi ovo srce malo ozdravilo. Šaljite poruke za svu bolesnu decu,  za sve invalide - rekao je za Glas zdravlja osmogodišnji Luka. 

Da li je lečenje bolesne dece moglo biti regulisano na drugačiji način i sa kakvim se problemima na dnevnom nivou  susreću ljudi koji imaju decu sa posebnim potrebama pogledajte u emisiji Glas zdravlja.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR