Glas Javnosti

DR JOVANA STOJKOVIĆ: Protiv nas se vodi NEPREKIDNA HAJKA, kao da smo DRŽAVNI NEPRIJATELJI!

TV Glas
Autor: Glas javnosti

Protiv Pokreta “Živim za Srbiju” vodi se neprekidna hajka, politički progon zbog toga što smo autentičan narodni pokret koji ne mogu kontrolisati – izjavila je predsednica Pokreta dr Jovana Stojković.

Ovu konstataciju iznela je na konferenciji za novinare čiji je povod, kako je naglašeno, "serija naručenih proganjanja istaknutih članova Pokreta “Živim za Srbiju”, te je na red došla i zamenik predsednika i advokat Milina Dorić”.
– U nadi da će napadom na nju biti oslabljena mogućnost da se brane ranije proganjani, pokrenut je fabrikovan disciplinski, a zatim i parnični postupak, a Milina je prvostepeno kažnjena drakonskom novčanom kaznom od strane Advokatske komore Vojvodine, koja je tražila oduzmanje licence za rad i brisanje iz registra Komore – navode u Pokretu.
Advokat Milina Dorić detaljno je opisala o kakvom postupku se radi i šta se dešavalo. Navela je da ju je, iako nije dala nikakvog povoda, krajem avgusta 2020. godine, sudska stražarka verbalno napala, a potom 1. septembra iste godine, “vređala, bahato, krvnički stiskala za ruke, nasilnički gurala i izbacila” iz zgrade Osnovnog suda u Novom Sadu.
– Potom je ona protiv mene podnela disciplinsku prijavu sa netačnim navodima – rekla je Dorić i dodala da nije ni u čemu pogrešila, da očekuje samo da se se poštuje zakonska procedura, da nema namere da plaća kazne i da će, ukoliko se sa pritiscima i montiranim procesom bude nastavilo, štrajkovati glađu ispred Advokatske komore i drugih institucija.
Ocenivši da se ono što se dešava Milini Dorić još jedan primer progona članova Pokreta “Živim za Srbiju”, Jovana Stojković je ukazala da je to i udar na egzistenciju onih koji su progonjeni.
– Vlada narativ da smo državni neprijatelji, postali smo gerila medijske i svake druge vrste, a mi samo tražimo da se poštuje Ustav Srbije. Bavimo se činjenicama i o tome obaveštavamo javnost, borimo se za osnovna prava domicilnog stanovništva, i nećemo prestati da se borimo – poručila je dr Jovana Stojković.
Prema njenim rečima, od 1. aprila prošle godine, kada su oduzeti svi telefoni i kompjuteri iz njenog stana a ona privedena u Službu za borbu protiv organizovanog kriminala, kada i njen suprug i potpredsednica Pokreta Tamara Bradić, nema nikakvih informacija o tom postupku. Nikakav papir nisam dobila, osim poziva za veštačenje tih oduzetih uređaja, rekla je predsednica Pokreta “Živim za Srbiju”.
Detaljnije o tome šta je rečeno na konferenciji za novinare Pokreta “Živim za Srbiju” pogledajte u priloženom videu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Živojla-DEVOJKA u 12.06.2022 14:57:27 h
     0 
Uzmite nekog atletskog krupnog muškarca, samo da se slikuje na fotki pored vas i da ćuti: bolje dvojicu. Sexy žene SAME ne daju Srbima mira: čim su muška leđa tu, svi ućute.
od Živojka-Sisojka u 12.06.2022 15:02:32 h
     0 
Ovaj što je uslikao Milini grudi u prvom planu, samo Vam je naštetio. Tu svaki Srbin dobije odmah crni tunel u glavi - izgubi glavu.